Recept Kakaové švýcarské mandle

Švýcarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Plech vyložit pečícím papírem a vymastit ho. Při vysoké teplotě přivéct vodu s cukrem do varu a vařit tak dlouho, až má na cukrářském teploměru teplotu 120°C. Nemáte-li teploměr, tak vložit trochu horkého cukru do vlažné vody. Cukr se usadí a pomocí prstů se může vytáhnout na nit. Přidat tam mandle a pomocí dřevěné vařečky rychle zamíchat. Snížit teplotu a míchat tak dlouho, až se cukr zbarví do bíla a začne mít pěnu. Asi za 5 minut, cukr se rozpustí a zase zkaramelizuje a obalí mandle. Vyklopit vše na připravený plech a mandle v jedné vrstvě rozprostřít vařečkou. Do pevného plastického sáčku vložit kakao se solí a přidat tam mandle obalené v karamelu. Uzavřít sáček a vše dobře protřepat, aby se mandle obalily. Mandle vydrží asi 3 týdny ve vzduchotěsné nádobě/plechovce při pokojové teplotě.

Recept je z kategorií: Bonbóny

Nahlásit recept

  • 06.12.06 vloženo
  • 4252x zobrazeno

Ingredience

  • asi 3 hrnky (jeden hrnek=250 ml)
  • 2/3 hrnku cukru
  • 1/3 hrnku vody
  • 3 hrnky oloupaných na sucho opražených mandlí
  • 4 lžíce holandského kakaa
  • 1/4 lžičky jemné soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kakaové švýcarské mandle

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz