Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
AlexejVo Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Tak robil som ho prvý krát, ale už je obľúbený. Len sa tak po ňom zaprášilo.
1 Z vyššie uvedených surovín spravím piškótové cesto. Ja robím
tak, že
osobitne vyšľahám bielka. Osobitne žltka s cukrom. Do vymiešaných
žľtkov pridám vyšľahané bielka, múku, prášok do pečiva, vodu a
olej.
vylejem na pekáč v ktorom je papier na pečenie. Pečiem asi 10 minút
v trúbe na 170 stupňov.
2 Plnka - Mlieko dám do hrnca , pridám vanilkový cukor a nechám
zovrieť. Do vriaceho vlejem v troche mlieka a rumu rozpustené zlaté
klasy. Uvarím hustý puding. Do ešte horúceho zamiešam palmarín a
nechám vyhladnúť na tanieri. Z vychladnutého pudingu stiahnem šupku.
Niekedy ide ľahšie niekedy ťažšie ale oplatí sa to urobiť nie sú
potom také hrudky v plnke.
3 V miske vymiešam palmarín s cukrom do ktorého postupne pridám
vychladnutý puding. Nakoniec pridám kakaový prášok a ešte
premiešam.
4 Na vychladnuté piškótové cesto natriem džem. Ja som dal z čiernych
ríbezlí, pretože je výrazný. Asi dve tretiny plnky natriem na
džemom potreté cesto.
5 Okrúhle piškóty namáčam v rume a potom ich naukladám na plnku.
6 Zvyšok plnky natriem na piškóty.
7 Nakoniec celý výtvor posypem strúhanou čokoládou. No nabudúce
budú posýpkou strúhané mandle.
Recept je z kategorií: Dezerty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
@esk dík za info, je pravda, že už je to nějaký čas, co jsem se po něm pídila.
124 příspěvků 18.01.16 17:14
Jen bych doplnila, že Zlatý klas seženeme, mám ho doma, nakoupeno v Kauflandu.
Já kolem tohoto receptu pořád tak chodím…ale nedá mi to
„namol“ vzhledem k množství rumu asi ne
V tónině „moll“ tam zas
chybí jedno L…a proč ne v „dur“, že…
Na „mol“ v názvu
Zlatý klas v Čechách neseženeme, ale s tím bych si poradila, stejně jako s máslem místo Hery…
Ale ten název
