Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jau Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Základní recept, vylepšený o kakao.
Lépe je pracovat v chladnější místnosti, v příliš teplém prostředí bude máslo rychle měknout. Mouku a kakao společně přesijeme, přidáme nakrájené změklé máslo, sůl a vodu a vymícháme hladké nelepivé těsto. Šlo to dobře v robotu. Těsto zabalíme do fólie a necháme odpočinout. Máslo na tukovou složku necháme povolit. Moukou podsypáváme co nejméně. Bochánek těsta rozválíme přibližně na čtverec, doprostřed položíme úhlopříčně máslo, které jsme rozplácli na čtverec. Do hnědého těsta máslo zabalíme a opatrně rozválíme na asi 1 cm silnou placku tvaru obdélníku. Rozvalujeme nenásilně, abychom neporušili jednotlivé vrstvy. A vždy jen jedním směrem. Složíme na třetiny, zabalíme do fólie a dáme na půl hodiny vychladit. Opatrně rozválíme, složíme na čtvrtiny podle obrázků a opět zabalené vychladíme. Tento postup zopakujeme ještě 3x - střídáme skládání na třetiny a čtvrtiny. Nezapomeneme po každém složení těsto zabalit a vychladit! Nakonec těsto složíme na čtvrtiny, dobře zabalíme a necháme v chladničce. Vydrží takhle bez úhony až 3 dny. Těsto používáme jako klasické listové, pečeme ho v horké troubě (220-240°C) a dobře hlídáme, abychom ho nespálili. Skvěle podtrhne chuť jakéhokoliv ovoce, šlehačky, jemných krémů a podobně. Pozn.: 1) Ještě jsem spojení vrstev zcela nevychytala, ale příště to bude určitě lepší 2) Vím, že akčním ženám nemusím radit, co s půlhodinkami prostojů, kdy čekáme, až těsto opět ztuhne, ale pro pobavení pár tipů: Umýt nádobí po obědě Spravit manželovi roztrhané montérky Dát si kávičku Přečíst časopis Zkontrolovat, co je nového na oblíbených stránkách na internetu ...
Recept je z kategorií: Základní těsto
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kakaové listové těsto