Recept Kakaová roláda bez mouky

aneb Šlehačková roláda

Labužník Zuzik Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Celá vajíčka se šlehají s cukrem ručním šlehačem na nejvyšší výkon 10 minut. Pak se vmíchá prosáté kakao a hotové těsto se vlije na plech dobře vymazaný a vysypaný. Peče se v předehřáté troubě na 220 °C asi 5-6 minut. Po upečení srolujeme a rozrolujeme. Po vychladnutí se plní šlehačkou jen mírně oslazenou a povrch se poleje čokoládovou polevou. Stačí i pocukrovat.

Recept je z kategorií: Rolády

Nahlásit recept

  • 09.07.02 vloženo
  • 33750x zobrazeno

Ingredience

  • 5 vajec
  • 10 dkg cukru moučky
  • 2 lžíce kakaa
  • 250 ml. šlehačky
  • čokoládová poleva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kakaová roláda bez mouky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Šlehačková roláda

zlata
1200 příspěvků 3.9.09 01:30
Re: Šlehačková roláda

Roláda je moc dobrá, není tolik sladká a balení jde velmi dobře.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Utěrka je fajn...

až na to, že já jsem trochu líná a kde můžu, tam si přáci šetřim. Hlavně teplý korpus ihned srolovat!

Jsem ráda, že i bez úmyslného pokusu se mi podařilo Tě přivéct do dobré nálady. Dobrou noc!

Kopretinka
565 příspěvků 25.1.09 03:43
:o)

Díky Babi, já totiž už slyšela že snad studená utěrka nebo co že se to do toho má balit… Takže hned jak vytáhnu plech z trouby tak honem stočit jo?

Ta Kopretina je dobrá :o)) zasmála jsem se co udělá jedno písmenko :o))) Z Pampelišky by byla Pampeliša z Lišky Liša :o) to by taky bylo dobré :o) no asi mám blbý humor před spaním, ale vážně mě to naladilo na veselou vlnu :o)))

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Jéje, Kopretinko...

promiň, uteklo mně ¨k¨ pod prstama.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Kopretino...

na rolády tohoto druhu vyložím plech vymaštěným pečícím papírem. Po upečení i s papírem smotám a nechám zchladnout při pokojové teplotě. Opatrně rozmotám a naplním. Pomocí papíru smotám, přenesu na mísu a papír odstraním. Trik je v tom, že korpus nesmí být přepečený, protože potom není vláčný a láme se. Zuzik nám však nejspíš prozradí svoje triky :o)

Kopretinka
565 příspěvků 25.1.09 03:43
Rada

Můžete mi prosím někdo poradit jak přesně na roládu když ji vyndám z trouby? Párkrát jsem z rolády nakonec měla řezy, protože se mi to polámalo :o/ A tohle bude určitě dobrota, tak bych to nechtěla zkazit :o/ Děkuju.

Xym
65 příspěvků 11.6.03 17:12
Vyskusala som recept

a je to fakt dobre…zjedena na posedenie…

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Vyzkoušela jsem...

když se někdo ohlásil, že je na cestě k nám. Je to blesková a hlavně výborná roláda. Šlehačku jsem osladila vanilkovým cukrem a roládu jsem pouze pocukrovala přez šablonu (nebyl čas na polevu). Super!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz