Recept Kakaová roláda bez mouky

aneb Šlehačková roláda

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Celá vajíčka se šlehají s cukrem ručním šlehačem na nejvyšší výkon 10 minut. Pak se vmíchá prosáté kakao a hotové těsto se vlije na plech dobře vymazaný a vysypaný. Peče se v předehřáté troubě na 220 °C asi 5-6 minut. Po upečení srolujeme a rozrolujeme. Po vychladnutí se plní šlehačkou jen mírně oslazenou a povrch se poleje čokoládovou polevou. Stačí i pocukrovat.

Recept je z kategorií: Rolády

Nahlásit recept

  • 09.07.02 vloženo
  • 25241x zobrazeno

Ingredience

  • 5 vajec
  • 10 dkg cukru moučky
  • 2 lžíce kakaa
  • 250 ml. šlehačky
  • čokoládová poleva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kakaová roláda bez mouky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
zlata
1200 příspěvků 03.09.09 01:30
Re: Šlehačková roláda

Roláda je moc dobrá, není tolik sladká a balení jde velmi dobře.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Utěrka je fajn...

až na to, že já jsem trochu líná a kde můžu, tam si přáci šetřim. Hlavně teplý korpus ihned srolovat!

Jsem ráda, že i bez úmyslného pokusu se mi podařilo Tě přivéct do dobré nálady. Dobrou noc!

Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
:o)

Díky Babi, já totiž už slyšela že snad studená utěrka nebo co že se to do toho má balit… Takže hned jak vytáhnu plech z trouby tak honem stočit jo?

Ta Kopretina je dobrá :o)) zasmála jsem se co udělá jedno písmenko :o))) Z Pampelišky by byla Pampeliša z Lišky Liša :o) to by taky bylo dobré :o) no asi mám blbý humor před spaním, ale vážně mě to naladilo na veselou vlnu :o)))

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Jéje, Kopretinko...

promiň, uteklo mně ¨k¨ pod prstama.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Kopretino...

na rolády tohoto druhu vyložím plech vymaštěným pečícím papírem. Po upečení i s papírem smotám a nechám zchladnout při pokojové teplotě. Opatrně rozmotám a naplním. Pomocí papíru smotám, přenesu na mísu a papír odstraním. Trik je v tom, že korpus nesmí být přepečený, protože potom není vláčný a láme se. Zuzik nám však nejspíš prozradí svoje triky :o)

Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Rada

Můžete mi prosím někdo poradit jak přesně na roládu když ji vyndám z trouby? Párkrát jsem z rolády nakonec měla řezy, protože se mi to polámalo :o/ A tohle bude určitě dobrota, tak bych to nechtěla zkazit :o/ Děkuju.

Xym
65 příspěvků 11.06.03 17:12
Vyskusala som recept

a je to fakt dobre…zjedena na posedenie…

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Vyzkoušela jsem...

když se někdo ohlásil, že je na cestě k nám. Je to blesková a hlavně výborná roláda. Šlehačku jsem osladila vanilkovým cukrem a roládu jsem pouze pocukrovala přez šablonu (nebyl čas na polevu). Super!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz