Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Preosiatu muku, sol, cukor, drozdie rozmiesame a zamiesime vodou na vlacne cesto ako na buchty. Nechame asi pol hodiny prikryte na vhodnom mieste nakysnut. Potom ho rozdelime osem dielov a v rukach ich vyvalame na okruhle bochnicky tie este vyvalame v kukuricnej hladkej muke (ak nemame tak psenicnu) prikryjeme a nechame znova podkysnut. Po vykysnuti kazdy bochnik vyvalkame na velkost plytkeho taniera poharom asi tak 4-5 cm od okraja na kazdom vykrojime kolecko. V osobitnom pohari zmiesame 4 Pl muky s 5 PL vody a nechame odstat. Muka sa nam usadi a voda ostane na vrchu - vodu zlejeme a do ostatku primiesame asi 4 PL oleja bud olivoveho alebo daky rastlinny. Tymto potrieme bochniky a husto posypeme sezamom. Davame piect do dobre! vyhriatej rury do zlatava. Tip: Vyrobime alebo si dakde poziciame vozik taky pultovy, na vozik pripevnime palicu na tu zavesime ka'ek (ma predsa durku) na pult si nachystame syr, maslo, salamku, horcicu, labaneh, dzem, zatar, halawa...postavime sa niekde na frekventovane miesto a ponukame za hlasneho prejavu svoj tovar " Kaaaaa'ek by Dzibne - Peeecivo so syroooom"....atd..... vyvolavame a lakame, podla zelania plnime a predavame na chlebik kazdodenny zarabame od skoreho rana do neskoreho vecera .... Vyzera krasne a chuti priam bozsky..... Dobru chut! :)
Recept je z kategorií: Slané pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Ka'ek Asrunyje-Pecivo na olovrant