Recept Káďovo zelí

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Zelí zbavíme vrchních listů, očistíme je a na­krouháme (nakrájíme). Cibuli nakrájíme nadrob­no, křen nastrouháme. Deko uvaříme podle návodu a necháme ho zcela vychladnout. Chladným nalevem z Deka pak zalijeme smíchané zelí, cibuli a křen a znovu řád­ně promícháme. Dáváme do skleniček, které hned uzavíráme víčkem, ale nezavařujeme. Konzumovat může­me již za týden. Jíme, kdykoliv máme chuť; již bez příloh, chutná a zasytí. Běžně používá­me jako salát či přílohu k masu.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 7380x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2500 g hlávkového zelí
  • 500 g cibule
  • 250 g křenu
  • 1 Deko (či jiný prostředek) k nakládání.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Káďovo zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Káďovo zelí

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Káďovo zelí

Scarlet,
díky!

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Káďovo zelí

Lucianko, Deko to udrží. Mám taky jeden recept bez vaření zeleniny s Dekem (přidávám tam papriku, ale bez křenu) a je to v pohodě, vydrží to celou zimu.

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Káďovo zelí - prosím radu

Vím, že v receptu se píše „nezavařujeme“. Ale platí to i pokud chci zelí uchovat dlouhodobě? Nezkazí se?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz