Recept Kadeřavý salát s fazolovými klíčky

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kadeřavý salát s fazolovými klíčky

Postup

1. Kadeřavý salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Polníček přebereme, důkladně promyjeme a osušíme. Čekanku omyjeme, podélně rozpůlíme, zbavíme košťálu a rozkrájíme na osminky. 2. Pomeranče důkladně oloupeme. Plody rozčtvrtí­me a příčně nakrájíme na plátky. Šťávu přitom za­chytíme. 3. Pomerančovou šťávu smícháme s octem, solí a pepřem, zašleháme olej. 4. Klíčky alfalfa propláchneme v sítu a necháme do­bře okapat. Salát smícháme se zálivkou a rozdělíme na talíře. Navrch ozdobně naaranžujeme plátky po­meranče, jádra granátového jablka a klíčky a vše ozdobíme lístky máty.

Recept je z kategorií: Různé saláty

Nahlásit recept

  • 25.03.03 vloženo
  • 3712x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 160 kcal, 3 g bílkovin, 7 g tuků, 20 g sacharidů
  • 1/2 kadeřavého salátu (frisée)
  • 40 g polníčku
  • 1 čekankový puk
  • 1 pomeranč
  • 1 krvavý pomeranč
  • 2 lžíce ovocného octa
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g klíčků alfalfa (semena vojtěšky, vikve)
  • 2 lžíce jader granátového jablka
  • listy máty na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kadeřavý salát s fazolovými klíčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Játra na rožni

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Mrkvový salát Mrkvový salát
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz