Recept Kaczka pieczona

babi Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kaczka pieczona

Postup

Omýt a osušit kačenu. Rozdrtit česnek, potřít jím kačenu, osolit ji a opepřit. Rozehřát máslo na oválném pekáčku a osmařit na něm kačenu na všech stranách. Přidat vývar, přikrýt a dusit po 90min. Rozpustit cukr v troše vody a v malém kastrolku uvařit karamel. Sejmout s ohně a za stálého míchání přidat trochu šťávy z kačeny a trochu octa. Postavit na oheň a přivéct k varu. Když je kačena udušená, tak ji vyjmout z pekáče a udržovat v teple. Odejmout přebytečný tuk ze šťávy. Rozpustit škrob v trošce studené vody a smíchat jej se šťávou. Přidat kapary a za stálého míchání na prudkém ohni vše zahustit. Vmíchat dovnitř zředěný karamel. Podávat kačenu na nahřáté míse politou omáčkou, nebo přímo z pekáčku.

Recept je z kategorií: Kachna

Nahlásit recept

  • 17.07.03 vloženo
  • 7348x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 mladá kačena
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř
  • 50g másla
  • 125ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce cukru
  • ocet
  • 1/2 lžičky škrobu
  • 6 lžic kaparů

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kaczka pieczona

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kuře na kapustě

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Chléb s celerem Chléb s celerem
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz