Recept Kachní prso s avokádem a lupením

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kachní prso s avokádem a lupením

Úvod

Rychlé a dobré. Salát dle preferencí - ale, přimlouvám se za doplněk špenátových listů.
Je-li kdo odpůrcem živočišných tuků, samozřejmě může použít rostlinný olej.
Kachní prso by mělo zůstat uvnitř alespoň trochu růžové.

Postup

Na kachních prsou nařežeme kůži mělkými zářezy do mřížky. Prsa osolíme a opepříme čerstvě hrubě mletým pepřem.
Na malé pánvičce rozpálíme lžičku másla a na něj vložíme kachní játra. Smažíme zprudka asi 2 minuty na každé straně. Hotová játra vyjmeme a položíme je na papírový ubrousek.
Ve druhé pánvi rozpálíme lžíci sádla, na které vložíme kachní prsa kůží dolů. Zprudka opékáme asi 3 minuty po každé straně.
Hotová prsíčka vyjmeme z tuku a položíme na prkénko.
Během opékání masa podélně rozkrojíme avokádo a pootočením jej rozdělíme na dvě poloviny. Pecku vyjmeme a buď ji vyhodíme, nebo ji můžeme po jídle zasadit.
Avokádo oloupeme, nakrájíme na plátky, které ihned pokapeme citronovou šťávou, abychom zabránili hnědnutí dužniny. Červenou cibuli oloupeme, rozkrojíme na půlku a nakrájíme na tenká půlkolečka.
Na talíře navrstvíme salát, špenátové listy, červenou cibuli a promícháme s avokádem.
Na salát položíme na plátky nakrájená játra a kachní prso.
Pokapeme olejem a balsamikem a oparádíme rajčátkem.
Přikusujeme plátky bagety, které můžeme i nasucho ogrilovat.

Recept je z kategorií: Saláty


Reklama

Nahlásit recept

  • 24.02.14 vloženo
  • 1720x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 kachní prso bez kosti, ale s kůží
  • 1 kachní játra
  • 1 avokádo
  • 2 velké hrsti míchaného salátu dle výběru
  • 1 velká hrst špenátových listů
  • 1 malá červená cibule
  • 2 rajčátka na parádu
  • 1 rustikální bageta
  • pepř
  • sůl
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžička másla
  • avokádový olej (nebo olivový)
  • white balsamic cream (nemusí být)
  • šťáva z 1/2 citronu na avokado

Doporučená příloha

  • rustikální bageta, víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 24.02.14 20:32

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Kachní prso s avokádem a lupením

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
daduuja
1140 příspěvků 24.02.14 23:23

Kachní prsa jsou dost mastná sama o sobě, takže já bych je položila kůží dolů na suchou studenou pánev a pomalu pekla z obou stran dozlatova, kůži dokřupava.
Tuk bych z pánve slila, výpek bych odvařila vínem nebo brandy, popřípadě přidala kousek feferonky, tymiánu, medu… a nechala zredukovat do hustoty medu.
Osušený salát bych určitě promíchala s ochucenou zálivkou.
Kachní prsa bych na talíři mírně polila redukcí z výpeku a salát podávala o kousek dál, aby se chutě nespojily :-)
To jen tak, jak mě honí mlsná :-)

 
tlustá bába
1209 příspěvků 24.02.14 21:39

Proč čuně, povyšuješ to zase o stupeň! Se solí souhlasím. Ale byl to takový fofr, že jsem nepřemýšlela. Asi bych to měla opravit. :mavam:

 
Eja
3820 příspěvků 24.02.14 21:23
Hmm

Dloubu pořád do monitoru abych ochutnala, a ono to nějak nejde vydloubnout :mrgreen: jen bych osobně solila prso stejně jako játro až na talíři. A jsu čuně, výpek z prsouch bych lehce odvařila trochou vína a kápla místo oleje :think: :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz