Recept Kachní prso s avokádem a lupením

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kachní prso s avokádem a lupením

Úvod

Rychlé a dobré. Salát dle preferencí - ale, přimlouvám se za doplněk špenátových listů.
Je-li kdo odpůrcem živočišných tuků, samozřejmě může použít rostlinný olej.
Kachní prso by mělo zůstat uvnitř alespoň trochu růžové.

Postup

Na kachních prsou nařežeme kůži mělkými zářezy do mřížky. Prsa osolíme a opepříme čerstvě hrubě mletým pepřem.
Na malé pánvičce rozpálíme lžičku másla a na něj vložíme kachní játra. Smažíme zprudka asi 2 minuty na každé straně. Hotová játra vyjmeme a položíme je na papírový ubrousek.
Ve druhé pánvi rozpálíme lžíci sádla, na které vložíme kachní prsa kůží dolů. Zprudka opékáme asi 3 minuty po každé straně.
Hotová prsíčka vyjmeme z tuku a položíme na prkénko.
Během opékání masa podélně rozkrojíme avokádo a pootočením jej rozdělíme na dvě poloviny. Pecku vyjmeme a buď ji vyhodíme, nebo ji můžeme po jídle zasadit.
Avokádo oloupeme, nakrájíme na plátky, které ihned pokapeme citronovou šťávou, abychom zabránili hnědnutí dužniny. Červenou cibuli oloupeme, rozkrojíme na půlku a nakrájíme na tenká půlkolečka.
Na talíře navrstvíme salát, špenátové listy, červenou cibuli a promícháme s avokádem.
Na salát položíme na plátky nakrájená játra a kachní prso.
Pokapeme olejem a balsamikem a oparádíme rajčátkem.
Přikusujeme plátky bagety, které můžeme i nasucho ogrilovat.

Recept je z kategorií: Saláty


Reklama

Nahlásit recept

  • 24.02.14 vloženo
  • 1656x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 kachní prso bez kosti, ale s kůží
  • 1 kachní játra
  • 1 avokádo
  • 2 velké hrsti míchaného salátu dle výběru
  • 1 velká hrst špenátových listů
  • 1 malá červená cibule
  • 2 rajčátka na parádu
  • 1 rustikální bageta
  • pepř
  • sůl
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžička másla
  • avokádový olej (nebo olivový)
  • white balsamic cream (nemusí být)
  • šťáva z 1/2 citronu na avokado

Doporučená příloha

  • rustikální bageta, víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 24.02.14 20:32

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Kachní prso s avokádem a lupením

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
daduuja
1139 příspěvků 24.02.14 23:23

Kachní prsa jsou dost mastná sama o sobě, takže já bych je položila kůží dolů na suchou studenou pánev a pomalu pekla z obou stran dozlatova, kůži dokřupava.
Tuk bych z pánve slila, výpek bych odvařila vínem nebo brandy, popřípadě přidala kousek feferonky, tymiánu, medu… a nechala zredukovat do hustoty medu.
Osušený salát bych určitě promíchala s ochucenou zálivkou.
Kachní prsa bych na talíři mírně polila redukcí z výpeku a salát podávala o kousek dál, aby se chutě nespojily :-)
To jen tak, jak mě honí mlsná :-)

 
tlustá bába
1204 příspěvků 24.02.14 21:39

Proč čuně, povyšuješ to zase o stupeň! Se solí souhlasím. Ale byl to takový fofr, že jsem nepřemýšlela. Asi bych to měla opravit. :mavam:

 
Eja
3811 příspěvků 24.02.14 21:23
Hmm

Dloubu pořád do monitoru abych ochutnala, a ono to nějak nejde vydloubnout :mrgreen: jen bych osobně solila prso stejně jako játro až na talíři. A jsu čuně, výpek z prsouch bych lehce odvařila trochou vína a kápla místo oleje :think: :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz