Recept Kachní prsíčka s čínským zelím

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kachní prsíčka s čínským zelím

Postup

1. Rozmrazíme hrášek. Kachní prsíčka omyjeme, osušíme a do vrchní strany uděláme šikmé zářezy. Česnek prolisujeme a rozetřeme s medem, sójo­vou omáčkou a troškou kayenského pepře. Směs vetřeme do masa a necháme odležet zhruba 1 hod. 2. Z pórku odkrojíme zelenou část (použijeme do polévky), bílé cibulky a zelí drobně nakrájíme. 3. Maso opékáme na rozehřátém oleji asi 3 min. po obou stranách. Zabalíme do alobalu a pečeme zhruba 15 min. v troubě předehřáté na 150 °C. 4. Pórek a arašídy osmahneme ve vypečené šťávě, přidáme zelí a hrášek a dusíme zhruba 2 min. Přilijeme čínský S´čchuan. Přikryté dusíme zhru­ba 5 min. Prsíčka nakrájíme na plátky a obložíme zeleninou.

Recept je z kategorií: Kachna

Nahlásit recept

  • 20.10.01 vloženo
  • 8212x zobrazeno

Čas přípravy

  • 110 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 150 g mraženého hráš­ku
  • 500 g kachních prsíček
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce medu
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • kayenský pepř
  • 1 svazek pórku
  • 400 g čínského zelí
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce arašídů
  • 1 sklenice omáčky čínský S´-čchuan (Uncle Bens)

Doporučená příloha

  • Podáváme s rýží.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kachní prsíčka s čínským zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz