Recept Kachní prsa s višněmi

(Hodnoceno 1x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kachní prsa s višněmi

Postup

1. Prsa omyjeme, osušíme a osolíme. Na každou stranu přiložime snítku rozmarýnu a přivážeme nití. Prsa opečeme z každé strany 2 minuty na ro­zehřátém přepuštěném másle. Dopékáme 10 mi­nut v troubě předehřáté na 200 °C. Dáme odpoči­nout na 10 minut a uchováme horké. 2. Dáme okapat višně. V hmoždíři roztlučeme pepř s koriandrem nahrubo. Višně podusíme na rozehřátém másle a osolíme. Přimícháme amaret­to a ocet. Dochutíme směsí pepře a koriandru. 3. Připečeniny rozředíme horkou vodou a povaří­me. Prsa nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s višně­mi. Ozdobíme bylinkami nebo trešňovými rajčaty.

Recept je z kategorií: Kachna

Nahlásit recept

  • 06.11.01 vloženo
  • 8653x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 velká kachní prsa
  • sůl
  • 4 snítky rozmarýnu
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 375 g kompotových višní
  • po 1/2 lžičky koriandru a celého pepře
  • 2 lžíce másla
  • 1 cl likéru Amaretto
  • 1 lžíce balzámového octa
  • čerstvý rozmarýn a koriandr na ozdobení

Doporučená příloha

  • Jako příloha se hodí šafránová rýže.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 2.4.21 15:25

Když jsem ochutnal kompot a přivoněl k Amarettu, vybavily se mi višně v čokoládě a dostal jsem trochu strach. Nakonec to ale dopadlo dobře. Musel jsem trochu improvizovat. Neměl jsem kompotované višně, ale neslazené třešně. I těch bylo ale málo, tak jsem to vyfutroval kompotovanými švestkami. Podle mě je 375g strašně moc, dal jsem polovičku a bohatě to stačilo. Švestky / třešně půl na půl. Lžíce balsamica způsobí, že je to kyselé jako šťovík, ale tak nějak hezky. Malinko jsem to vyvážil šťávou z kompotu. Přítomnost Amaretta (nevalné kvality z Globusu) jsem nepostřehl. Maso bylo hodně propečené, ubral bych teplotu na 180°C nebo zkrátil pečení. Celkově mi to chutnalo, s bramborovou kaší to bylo fajn.

Diskuse k receptu Kachní prsa s višněmi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Velikonoční zajíček

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Ořechový koláč Ořechový koláč
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz