Recept Kachní prsa s růžovým pepřem pro někoho....!

(Hodnoceno 2x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kachní prsa s růžovým pepřem pro někoho....!

Postup

Rozehřát olej na malé těžké pánvi. Ostrým nožíkem, nebo žiletkou nakrájet jenom kůži křížem (šrafovat). Dát do pánve kůži dolů a osmažit po 3-4 min. Otočit a smažit další 3 min. Přendat prsa na talíř a udržovat v teple. Slít tuk z pánve a přidat vývar, smetanu, hořčici a pepřové kuličky. Vařit po 2-3 min., až omáčka zhoustne. Osolit. Nalít jakoukoliv šťávu z kachny do šťávy. Nakrájet prsa diagonálně a rozložit do vějíře na ohřáté talíře. Přelít omáčkou a ozdobit petrželkou. PS: Zbytek kachny je vhodný na další recepty.

Recept je z kategorií: Kachna

Nahlásit recept

  • 21.05.02 vloženo
  • 14945x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 lžička oleje z hroznových semínek, nebo lehkého olivového oleje
  • 2 půlky kachních prs
  • 60 ml kuřecího vývaru
  • 60 ml šlehačky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce kuliček růžového pepře, naloženého v octě (slité), může být zelený (je ostřejší)
  • mořská sůl
  • čerstvá plocha petrželka na ozdobení

Doporučená příloha

  • Pařížské brambůrky a robustní červené víno.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 30.11.16 07:21

Červený pepř jsem sice nesehnal, ale i se zeleným nakládaným to bylo dobré. Omáčka byla skvělá, můžu doporučit.

Odkaz na uvaření

2905 15.05.12 02:56

Jak jinak, dobrota

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Kachní prsa s růžovým pepřem pro někoho....!

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
2905
753 příspěvků 15.05.12 02:52

Kachní prsíčka dělám stejně, jen ne s omáčkou. Připravím jabllka podobně jako zelí. Rozmixuji, ochutím celým, vařeným černým pepřem. Když jsou menší, nekrájím, každý sám. Dobrota veliká. :mavam:

pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Nový obrázek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
...

Glamo, ty musíš byt úplně senzační holka! Vís, někdy se mně ani nechce otevírat Diskuzní forum, abych si přečetla, jak mě nějaký hulvát nesmyslně napadá (nemyslím tím normální otázky). Naštěstí takových lidí není mnoho. Musím se přiznat, že dnes se mně vloudila slza do oka. Děkuju za ochotu mě zaslat bylinku. Celníci by si však mohli myslet, že to je, no bůh ví co. Ale kdybych náhodou do té Prahy… zatím není nic v plánu. Zato semínka se smí posílat. Takže, co tak plocholistá potrželka. Jak na to?

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Libeček naposledy :-))

Začínám libeček už sklízet - kamarád musí, jinak by mu zarostla chata - tak ho zamrazím a kus taky usuším. A kdyby ses dostala do Prahy, máš u mne balíček velmi českého zmrazeného libečku. A nebo sušeného. A nebo ti ho pošlu?

babi
6360 příspěvků 23.05.02 21:18
Tak vidis ...

Libecek se zase bezne nedostane koupit zde. Znam ho vsak z oleju pro lekarske ucely. Francouzi ho nazyvaji -nepravy celer-. Dekuji ti za pouku!

pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Recept na česká/slovenská písmenka v anglických Windows

speciálně pro Babi, ale i všechny ostatní je k nalezení v nové sekci diskuzního fóra Mimo mísu .

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Libeček

Ahoj Babi! Tak k tomu libečku: je to vytrvalá, taková staročeská rostlina, jejíž listy se používají jako koření. Uvědomila jsem si, že vypadá spíš jako listy řapíkatého celeru než jako petrželka. Má dřevnaté stonky a nám na chatě roste v mohutných keřích až ke 2 metrům!(Velmi se mu daří!) Dá se zmrazit nebo sušit. Je hodně výrazný a používá se tam kde petrželka - ale tak, že se přihodí a nechá vyvařit - třeba v polévce, při vaření brambor, (ty i nasekaným libečkem sypu). Ale pozor, je to vážně hodně výrazné koření. Anglicky je to snad LOVAGE a německy LIEBESTöCKEL. Tak co, už víš? :-)

babi
6360 příspěvků 22.05.02 18:50
Ahoj Glamo...

Plocha petrzelka je opravdu petrzelkou a ne snitkou korenove petrzele. Nekde jsem slysela, ze je 30 druhu vselijakych odrud, ale ty vsechny neznam. Ja znam zakladni tri. Korenovou a pak ty co se pestuji kvuli zeleni. Sem patri tz. obecna (kaderava) s latinskym jmenem Petroselinum / crispum, no a pak ta plocholista, take zvana italska s latinskym jmenem Petroselinum / neapolitanum. Proc to vim je, ze to udavaji na sacku seminek krere si kupuji. Recepty a take dobre znami kuchari specificky udavaji tu plocholistou. Treba dostanes nekde seminka, abys sis ji mohla vypestovat a pak sama porovnat, Anebo se dostane nekde koupit. Ale ja mam dotaz pro tebe, co to je libecek (ze to je bylinka vzhledem tak nejak podobna petrzelce, to ted uz vim)? Mohl by mne to nekdo rict v anglictine (nemohu to najit ve slovniku a pro volny-najdi to zese nemam ceskou klavesnici)? Byla bych vdecna.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Plochá petrželka

Babi, co přesně myslíš výrazem plochá petrželka? Jasně, není to kudrnka.Ale: je to snítka od kořenové petržele, a nebo je to libeček? Ten totiž miluju! Je hodně výrazný a u chaty nám ho rostou téměř obří keře. Mám ho ráda do polévek, na vařené brambory, do mletých mas na grilování, na zdobení, no prostě všude! Někdo mu pro jeho sílu říká MAGOVNÍK ( od Maggi) No a ten je plochý. Tak co vybereš?? :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Cuketové placky Cuketové placky
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz