Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
1. Játra pokrájíme. 300 g marinujeme 2 hod. ve 3 lžících sherry s tymiánem. Dusíme slaninu, cibuli a 2 bobkové listy. Přidáme ostatní játra. Osmahneme. 2. Vyjmeme bobkový list. Z masa stáhneme kůži, pokrájíme na kostky a rozmixujeme s pomerančovou šťávou a hmotou ze slaniny a jater. Vmícháme 1 lžíci zrnek pepře, 3 lžíce sherry a okořeníme. Předehřejeme troubu na 175 °C. 3. Na másle zapražíme mouku. Přilijeme smetanu a sejmeme z ohně, vešleháme vejce. Vše vmícháme do játrové hmoty. Směsí naplníme paštikovou formu. Ve vodní lázni vařime 90 min. Slijeme tuk. Zatížíme a necháme vychladnout. 4. Ozdobíme (viz fota). Namočíme želatinu, vymačkáme, rozpustíme ve víně, nalijeme na paštiku.
Recept je z kategorií: Kachna
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kachní paštika se slaninou