Recept Kachní kulajda
rastoba Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Smetanu ohřejeme, rozklepneme vejce za stálého míchání vaříme 5 minut, přidáme kopr, sůl, ocet, pepř a nastrouhanou špetku muškátového oříšku.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
- 17.02.05 vloženo
- 6336x zobrazeno
Čas přípravy
- 20 min.
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 ks - kachní vejce
- 2 l - smetany
- 2 lžíce octa
- kopr, sůl, pepř, muškátový oříšek
Doporučená příloha
opečené krutonky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Kachní kulajda
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kachní kulajda
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
ve Francii , ale i Asii, se husí vejce pojídají naprosto běžně. Používají se i do těst atd. Taky se tam dají běžně koupit na trhu. FOTO ZDE
Tato vejce nepatří zrovna k nejlevnějším, jak si můžete přečíst na fotce.
Vejce by se nemělo konzumovat ani naměkko, ale natvrdo, povařeno asi 20 minut. No, ale když ta naměkko, jsou tak dobrá
272 příspěvků 25.1.09 03:43
Je to tak, jak píše buraci. V podstatě se jedná hlevně o salmonelu, která je u vodních ptáků velmi běžná. Takže by se husí ani kachní vejce neměla používat na syrovo (majonézy, zmrzliny ap.), po tepelné úpravě po dobu minimálně 5 minut a teplotě nad 100st. jsou naprosto neškodná.
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Jediné nebezpečí spočívá v tom, že se kachní vejce snadno nakazí bakteriemi (než třeba vejce slepičí), proto se mají pojídat pouze po důkladné tepelné úpravě a při jejich přípravě se má dbát na hygienu.
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Emmo, prosim napis nam o co jde. Na nasich www je od tebe komentar, ze nemam jist vejce husi. Vim, ze pro lidi jsou pry horsi nez slepici, ale nevim proc!
Skořápku, bílek, nebo žloutek? Zatím jsem si na sobě ničeho nevšimnul a když jsem byl malý, kachní vejce se u nás doma normálně používala.
7 příspěvků 25.1.09 03:43
NIKDO NEPOUŽÍVEJTE KACHNÍ VEJCE!! OBSAHUJÍ SLOŽKU, KTERÁ JE NEPŘIJATELNÁ PRO LIDSKÝ ORGANISMUS.