Recept Kachní kulajda

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Smetanu ohřejeme, rozklepneme vejce za stálého míchání vaříme 5 minut, přidáme kopr, sůl, ocet, pepř a nastrouhanou špetku muškátového oříšku.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 17.02.05 vloženo
  • 5797x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 ks - kachní vejce
  • 2 l - smetany
  • 2 lžíce octa
  • kopr, sůl, pepř, muškátový oříšek

Doporučená příloha

  • opečené krutonky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kachní kulajda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kachní kulajda

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kachní kulajda

ve Francii , ale i Asii, se husí vejce pojídají naprosto běžně. Používají se i do těst atd. Taky se tam dají běžně koupit na trhu. FOTO ZDE
Tato vejce nepatří zrovna k nejlevnějším, jak si můžete přečíst na fotce.
Vejce by se nemělo konzumovat ani naměkko, ale natvrdo, povařeno asi 20 minut. No, ale když ta naměkko, jsou tak dobrá ;-)

sigrid
272 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kachní kulajda

Je to tak, jak píše buraci. V podstatě se jedná hlevně o salmonelu, která je u vodních ptáků velmi běžná. Takže by se husí ani kachní vejce neměla používat na syrovo (majonézy, zmrzliny ap.), po tepelné úpravě po dobu minimálně 5 minut a teplotě nad 100st. jsou naprosto neškodná.

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kachní kulajda

Jediné nebezpečí spočívá v tom, že se kachní vejce snadno nakazí bakteriemi (než třeba vejce slepičí), proto se mají pojídat pouze po důkladné tepelné úpravě a při jejich přípravě se má dbát na hygienu.

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kachní kulajda

Emmo, prosim napis nam o co jde. Na nasich www je od tebe komentar, ze nemam jist vejce husi. Vim, ze pro lidi jsou pry horsi nez slepici, ale nevim proc!

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Kachní kulajda

Skořápku, bílek, nebo žloutek? Zatím jsem si na sobě ničeho nevšimnul a když jsem byl malý, kachní vejce se u nás doma normálně používala. :-D

Labužník Emmaa02
7 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kachní kulajda

NIKDO NEPOUŽÍVEJTE KACHNÍ VEJCE!! OBSAHUJÍ SLOŽKU, KTERÁ JE NEPŘIJATELNÁ PRO LIDSKÝ ORGANISMUS.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz