Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
karspi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vykuchanou,očišťěnou a omytou kachnu svrchu i zevnitř potřeme solí a pepřem.Břišní dutinu vykapeme citronovou šťávou a vložíme do ní 2 plátky cibule a 2 plátky slaniny.Kachnu vložíme do pekáčku,prsíčky dolů na zbytek pokrájené slaniny,cibule a másla.Pečeme do poloměkka.Podle potřeby podléváme vývarem z kostí.Pak přidáme nakrájené žampiony,kořenovou zeleninu a kmín.Podlijeme vínem a pečeme do měkka.Upečenou kachnu nastříháme na porce a podáváme s bramborovým knedlíkem a šťávou z kachny,zeleniny a vína. Vynikající pochoutka na vánoční nebo sváteční stůl.
Recept je z kategorií: Kachna
Bramborový knedlík,Karlovarský knedlík.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kachna(divoká nebo čínská)pečená na zelenině a žampionech
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky, tak tenhle recept zní hezky a mé duši moc lahodí, no zatím jsem přesunula do jen do svých oblíbených .. a moc se těším až to ochutnám zdraví Zlata