Recept Kachna(divoká nebo čínská)pečená na zelenině a žampionech

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vykuchanou,očišťěnou a omytou kachnu svrchu i zevnitř potřeme solí a pepřem.Břišní dutinu vykapeme citronovou šťávou a vložíme do ní 2 plátky cibule a 2 plátky slaniny.Kachnu vložíme do pekáčku,prsíčky dolů na zbytek pokrájené slaniny,cibule a másla.Pečeme do poloměkka.Podle potřeby podléváme vývarem z kostí.Pak přidáme nakrájené žampiony,kořenovou zeleninu a kmín.Podlijeme vínem a pečeme do měkka.Upečenou kachnu nastříháme na porce a podáváme s bramborovým knedlíkem a šťávou z kachny,zeleniny a vína. Vynikající pochoutka na vánoční nebo sváteční stůl.

Recept je z kategorií: Kachna

Nahlásit recept

  • 09.12.07 vloženo
  • 7893x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 divoká kachna(nebo čínská)
  • 2 větší cibule
  • 200 g syrových žampionů nebo 1 konzerva sterilovaných
  • 50 g slaniny
  • 50 g másla
  • 2 dcl dobrého červeného vína
  • 8 zrnek pepře
  • 6 zrnek jalovce
  • 3 lžíce směsi jemně strouhané kořenové zeleniny
  • šťáva z půlky citronu
  • sůl, mletý pepř, kmín, čerstvý tymián

Doporučená příloha

  • Bramborový knedlík,Karlovarský knedlík.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kachna(divoká nebo čínská)pečená na zelenině a žampionech

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kachna(divoká nebo čínská)pečená na zelenině a žampionech.

Díky, tak tenhle recept zní hezky a mé duši moc lahodí, no zatím jsem přesunula do jen do svých oblíbených .. a moc se těším až to ochutnám zdraví Zlata :-))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz