Recept Kachna v šouletu (pro Kozorohy)
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Opranou kachnu rozsekáme na porce. Osolíme, okmínujeme, potřeme česnekem, dáme dusit. Až začne pouštět tuk, přidáme jemně nakrájenou cibuli a až se začne kachna zbarvovat, podle potřeby ji podléváme. Po upečení kachnu vyndáme, do vypečené šťávy dáme vařený hrách a kroupy, přidáme sůl a pepř. Do šouletu vrátíme kachnu, zapícháme sušené švestky plněné oloupanou mandlí a necháme v troubě zapéci asi 30 minut. *Poznámka:* Švestky předem namočíme do vlažné vody, po změknutí pecku lehce vyndáme. Jinou variantu tohoto receptu najdete "zde":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=3697 . Čerpáno z Receptáře ve znamení zvěrokruhu (1989) - recept převzat z receptáře mistra kuchaře L. Korečka.
Recept je z kategorií: Kachna
- 01.05.05 vloženo
- 7020x zobrazeno
Ingredience
- 2 kg vykuchané kachny
- 200 g hrachu
- 100 g krup
- 150 g cibule
- 1 stroužek česneku
- 100 g mandlí
- 200 g sušených švestek
- sůl.
- pepř
- kmín
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Kachna v šouletu (pro Kozorohy)
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kachna v šouletu (pro Kozorohy)