Recept Kachna po lndonésku

Indonézská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kachna po lndonésku

Postup

1. Kachní prsíčka omyjeme a osušíme. Sójovou omáčku rozmícháme v rýžovém víně a ve směsi kachní maso 1 hodinu marinujeme. 2. Čínské zelí a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Mandlové lupínky osmahneme dozlatova. 3. Kachní maso vyjmeme z marinády, položíme kůží dolů do rozpáleného oleje na pánvi a asi 10 min. opékáme po obou stranách, vyjmeme a postavíme na teplé místo. 4. Čínské zelí a pórek spaříme, přidáme marinádu, sůl, pepř, sambal oelek, míchanou zeleninu a společně podusíme. 5. Kachní maso nakrájíme na tenké, šikmé plátky. Mandlové lupínky vmícháme do zeleniny. 6. Rýži připravíme podle návodu na obalu. Uvařenou rýži přendáme na velký talíř. Upravíme do věnce a dovnitř ozdobně navršíme plátky masa a zeleninu.

Recept je z kategorií: Kachna

Nahlásit recept

  • 12568x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kachní řízky z prsíček
  • 4 lžíce sójové sójové omáčky
  • 100 ml rýžového vína
  • 200 g čínského zelí
  • 200 g pórku
  • 40 g mandlových lupínků
  • 4 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička sambal oelek
  • 2 sklenice (po 350 g) míchané zeleniny
  • 200 g směsi rýže thajské a basmati

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kachna po lndonésku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Kuře na medu Kuře na medu
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz