Recept Kachna po lndonésku

pepicek Indonézská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kachna po lndonésku

Postup

1. Kachní prsíčka omyjeme a osušíme. Sójovou omáčku rozmícháme v rýžovém víně a ve směsi kachní maso 1 hodinu marinujeme. 2. Čínské zelí a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Mandlové lupínky osmahneme dozlatova. 3. Kachní maso vyjmeme z marinády, položíme kůží dolů do rozpáleného oleje na pánvi a asi 10 min. opékáme po obou stranách, vyjmeme a postavíme na teplé místo. 4. Čínské zelí a pórek spaříme, přidáme marinádu, sůl, pepř, sambal oelek, míchanou zeleninu a společně podusíme. 5. Kachní maso nakrájíme na tenké, šikmé plátky. Mandlové lupínky vmícháme do zeleniny. 6. Rýži připravíme podle návodu na obalu. Uvařenou rýži přendáme na velký talíř. Upravíme do věnce a dovnitř ozdobně navršíme plátky masa a zeleninu.

Recept je z kategorií: Kachna

Nahlásit recept

  • 12986x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kachní řízky z prsíček
  • 4 lžíce sójové sójové omáčky
  • 100 ml rýžového vína
  • 200 g čínského zelí
  • 200 g pórku
  • 40 g mandlových lupínků
  • 4 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička sambal oelek
  • 2 sklenice (po 350 g) míchané zeleniny
  • 200 g směsi rýže thajské a basmati

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kachna po lndonésku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Kuře na medu Kuře na medu
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz