Recept Kachna pečená v sádle
mandisan Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Nejlepší šťavnatá kachna, jakou jsem kdy ochutnal. Konec hospodským vysušeným kachnám. Naučil mě Zdeněk.
Postup
Vyhřejeme troubou přesně na 120°C. Kachní čtvrtky omyjeme a vložíme do hlubokého pekáče, osolíme, posypeme kmínem dle chuti. Ve větším hrnci si na mírném ohni rozehřejeme sádlo, které celé vlijeme do připraveného pekáče s kachnou. Takto připravé maso vložíme nepřikryté do vyhřáté trouby a při 120°C bez podlévání a jakéhokoliv zásahu pečeme přesně 3 hodiny. Mezitím si připravíme "zelí na jalovci":https://www.labuznik.cz/recept/cervene-zeli-na-jalovci/ a knedlík podle chuti. Přesně po třech hodinách vyndáme kachnu z trouby a můžeme servírovat. Pozor na vyndavání kachny z pekáče, bude velice křehká a rozpadající se. Zbylé sádlo z pečení zůstane čiré a nepřepálené, voňavé. Po vychladnutí sádlo slijeme do sklenice a uchováme do příštího pečení nebo smažení a vaření. Přeji vám nezapomenutelný zážitek při konzumaci kachničky.
Recept je z kategorií: Kachna Vánoční recepty
- 23.10.11 vloženo
- 78883x zobrazeno
Čas přípravy
- 3,5 hod
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 4 kachní čtvrtky
- 500 g vepřového sádla
- kmín celý
- sůl
Doporučená příloha
knedlík a červené zelí na jalovci
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku2.3.13 11:38
No já dělal přesně podle tohohle receptu.Po třech hodinách pečení na 120 otevřu troubu píchnu a teče krev.Máme horkovzdušnou troubu,tak nevím co je špatně.Jdu to zesílit na 200 a uvidíme jak dlouho ještě.
Líbí se mi27.12.11 06:48
Tento recept znám od malička.Kachnu tak pekla moje babička,a já ji tak dělám 45 let.Neznám lepší recept,je to pochoutka.
Líbí se mi15.11.11 04:00
Mandisan, kachní nožky v sádle jsou skvělé. Pekla jsem v mikrovlnce s funkcí pečení nízkým vákonem 50 min. Jednou jsem odebrala sádlo. Pod nožky jsem přidala ještě kousky tučné kůže. Aby nechyběl sosík, připravila jsem mimo. Z téměř hotových nožek jsem slila tuk, přidala připravený sosík a dodělala pod grilem 10 min středním výkonem. Přidávám kachní sádlo k vepřovému pro lepší roztíratelnost, ale společné pečení je báječný nápad, Kachní potlačilo chuť vepřového a je neuvěřitelně chutné. Až uložím „dole“, ukážu. Díky J.
Líbí se miDiskuse k receptu Kachna pečená v sádle
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kachna pečená v sádle
Cus labužníci, něco vám povím. Pro mě nejlepší vánoční Hodbožová kachna se zelím a knedlíkem, a to v dvoubarevném provedení a dtto knedlík je u Banzetů v Nuslích. Dobrou chuť a mějte se báječně.
43 příspěvků 28.12.12 19:16
Jsem upekla kachnu podle receptu babi na confit - přidala jsem k ní kus bůčku a žampiony a dopadlo to skvostně - dusila jsem 12 hodin při 90 stupních, k tomu červené zelí na bílém víně, také inspirováno receptem labužnice babi. Dnes jsem sebrala sádlo a připravuji stejným způsobem krůtí stehna, výsledek se ještě ukáže. Čím déle se to dělá, tím lepší je chuť, krásně se všechno spojí s chutí koření. Dík za tip.
Tento recept znám od malička.Kachnu tak pekla moje babička,a já ji tak dělám 45 let.Neznám lepší recept,je to pochoutka.
tak, toto je zase moje oblibena kombinace z Francie http://www.labuznik.com/recipe.php?… a k tomu zeli http://www.labuznik.com/recipe.php?…
confit se vyuziva take k priprave jinych receptu, jako je napriklad http://www.labuznik.com/recipe.php?…
kacenka je zajiste velice jedla…
Když jsme spolu mluvili, řekl jsem, že takhle pečou v Mexiku i vepřové, proto to pro mne není novinka. A proto to píšu i sem do komentářů, aby i ostatní věděli.
Něco tak exkluzivního jsem dlouho nejedl,jak prosté a efektivní,děkuji asi mi praskne břicho:-D
Mandisan, kachní nožky v sádle jsou skvělé. Pekla jsem v mikrovlnce s funkcí pečení nízkým vákonem 50 min. Jednou jsem odebrala sádlo. Pod nožky jsem přidala ještě kousky tučné kůže. Aby nechyběl sosík, připravila jsem mimo. Z téměř hotových nožek jsem slila tuk, přidala připravený sosík a dodělala pod grilem 10 min středním výkonem. Přidávám kachní sádlo k vepřovému pro lepší roztíratelnost, ale společné pečení je báječný nápad, Kachní potlačilo chuť vepřového a je neuvěřitelně chutné. Až uložím „dole“, ukážu. Díky J.
San Mandi
, dobré to bylo, moc dobré,
8 kachních stehýnek a tohle zbylo, všichni spokojeni, měkké maso jsem dala
ještě pod gril a zelí s jalovcem - http://www.labuznik.com/…-na-jalovci/
- výborné, cukr jsem nedala, Zdenda si přál kyselé
a koupila jsem speciálně na něj červený
jalovec, takže za kachnu 5 hvězd a za zelí si dej sám 5 hvězd 
Jinak ani kachnu nedělám, jen jsem netušil že je to takový vynález. Kůže do hnědozlata propečená, křupavá, dobrota nad kterou není.

I to použití kachních čtvrtek, jsme jen dva a celá kachna je moc jídla. Kupujeme je u číňanů, a z důvodů které nechápu nemaj kachny prsa, jen nohy.
DANDA:Ahoj,ano mají krásně křupavou kůži,ale pokud se ti to nebude zdát můžeš si přidat teplotu přepnout na grilování a více si jí propečeš.
Tak pak schválně napiš jaká byla
Zdenek je labužník
, této úpravě se říká konfitovat, česky
zaveklovat a stehna zalitá v sádle vydrží dlouho, teda pokud se nesnědí

Den předem se mohou potřít česnekem, bylinkama podle chuti a potom péct i déle než 3h.
Mandisan, mají křupavou kůžičku?, nebo je ještě před podáváním pečeš při vyšší teplotě?
Myslím, že na sobotu mám vybráno, co k obědu