Recept Kachna pečená v sádle

(Hodnoceno 3x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kachna pečená v sádle

Úvod

Nejlepší šťavnatá kachna, jakou jsem kdy ochutnal. Konec hospodským vysušeným kachnám. Naučil mě Zdeněk.

Postup

Vyhřejeme troubou přesně na 120°C. Kachní čtvrtky omyjeme a vložíme do hlubokého pekáče, osolíme, posypeme kmínem dle chuti.
Ve větším hrnci si na mírném ohni rozehřejeme sádlo, které celé vlijeme do připraveného pekáče s kachnou.

Takto připravé maso vložíme nepřikryté do vyhřáté trouby a při 120°C
bez podlévání a jakéhokoliv zásahu pečeme přesně 3 hodiny.

Mezitím si připravíme zelí na jalovci a knedlík podle chuti. Přesně po třech hodinách vyndáme kachnu z trouby a můžeme servírovat.

Pozor na vyndavání kachny z pekáče, bude velice křehká a rozpadající se. Zbylé sádlo z pečení zůstane čiré a nepřepálené, voňavé. Po vychladnutí sádlo slijeme do sklenice a uchováme do příštího pečení nebo smažení a vaření.

Přeji vám nezapomenutelný zážitek při konzumaci kachničky.

Recept je z kategorií: Kachna Vánoční recepty


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.10.11 vloženo
  • 57899x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3,5 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kachní čtvrtky
  • 500 g vepřového sádla
  • kmín celý
  • sůl

Doporučená příloha

  • knedlík a červené zelí na jalovci

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

grisot 02.03.13 11:38

No já dělal přesně podle tohohle receptu.Po třech hodinách pečení na 120 otevřu troubu píchnu a teče krev.Máme horkovzdušnou troubu,tak nevím co je špatně.Jdu to zesílit na 200 a uvidíme jak dlouho ještě.

Odkaz na uvaření

mandisan 01.01.12 20:46

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

TOMAS19 27.12.11 06:48

Tento recept znám od malička.Kachnu tak pekla moje babička,a já ji tak dělám 45 let.Neznám lepší recept,je to pochoutka.

Odkaz na uvaření

2905 15.11.11 04:00

Mandisan, kachní nožky v sádle jsou skvělé. Pekla jsem v mikrovlnce s funkcí pečení nízkým vákonem 50 min. Jednou jsem odebrala sádlo. Pod nožky jsem přidala ještě kousky tučné kůže. Aby nechyběl sosík, připravila jsem mimo. Z téměř hotových nožek jsem slila tuk, přidala připravený sosík a dodělala pod grilem 10 min středním výkonem. Přidávám kachní sádlo k vepřovému pro lepší roztíratelnost, ale společné pečení je báječný nápad, Kachní potlačilo chuť vepřového a je neuvěřitelně chutné. Až uložím „dole“, ukážu. Díky J.

Odkaz na uvaření

danda 28.10.11 19:07

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Kachna pečená v sádle

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
georgehradec
372 příspěvků 06.12.16 15:27

Cus labužníci, něco vám povím. Pro mě nejlepší vánoční Hodbožová kachna se zelím a knedlíkem, a to v dvoubarevném provedení a dtto knedlík je u Banzetů v Nuslích. Dobrou chuť a mějte se báječně. :P

 
Miina
43 příspěvků 28.12.12 19:16
Včera

Jsem upekla kachnu podle receptu babi na confit - přidala jsem k ní kus bůčku a žampiony a dopadlo to skvostně - dusila jsem 12 hodin při 90 stupních, k tomu červené zelí na bílém víně, také inspirováno receptem labužnice babi. Dnes jsem sebrala sádlo a připravuji stejným způsobem krůtí stehna, výsledek se ještě ukáže. Čím déle se to dělá, tím lepší je chuť, krásně se všechno spojí s chutí koření. Dík za tip.

 
TOMAS19
1 příspěvek 27.12.11 06:48

Tento recept znám od malička.Kachnu tak pekla moje babička,a já ji tak dělám 45 let.Neznám lepší recept,je to pochoutka.

 
babi
6360 příspěvků 09.12.11 01:36

tak, toto je zase moje oblibena kombinace z Francie http://www.labuznik.com/recipe.php?… a k tomu zeli http://www.labuznik.com/recipe.php?…
confit se vyuziva take k priprave jinych receptu, jako je napriklad http://www.labuznik.com/recipe.php?…
kacenka je zajiste velice jedla…

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.12.11 16:46

Když jsme spolu mluvili, řekl jsem, že takhle pečou v Mexiku i vepřové, proto to pro mne není novinka. A proto to píšu i sem do komentářů, aby i ostatní věděli. 8-o

 
honanek
7 příspěvků 06.12.11 14:47

Něco tak exkluzivního jsem dlouho nejedl,jak prosté a efektivní,děkuji asi mi praskne břicho:-D

 
2905
753 příspěvků 15.11.11 04:00

Mandisan, kachní nožky v sádle jsou skvělé. Pekla jsem v mikrovlnce s funkcí pečení nízkým vákonem 50 min. Jednou jsem odebrala sádlo. Pod nožky jsem přidala ještě kousky tučné kůže. Aby nechyběl sosík, připravila jsem mimo. Z téměř hotových nožek jsem slila tuk, přidala připravený sosík a dodělala pod grilem 10 min středním výkonem. Přidávám kachní sádlo k vepřovému pro lepší roztíratelnost, ale společné pečení je báječný nápad, Kachní potlačilo chuť vepřového a je neuvěřitelně chutné. Až uložím „dole“, ukážu. Díky J.

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.10.11 19:07

San Mandi :-), dobré to bylo, moc dobré, 8 kachních stehýnek a tohle zbylo, všichni spokojeni, měkké maso jsem dala ještě pod gril a zelí s jalovcem - http://www.labuznik.com/…-na-jalovci/ - výborné, cukr jsem nedala, Zdenda si přál kyselé :-) a koupila jsem speciálně na něj červený jalovec, takže za kachnu 5 hvězd a za zelí si dej sám 5 hvězd :-)

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.10.11 08:55

Jinak ani kachnu nedělám, jen jsem netušil že je to takový vynález. Kůže do hnědozlata propečená, křupavá, dobrota nad kterou není. :think:
I to použití kachních čtvrtek, jsme jen dva a celá kachna je moc jídla. Kupujeme je u číňanů, a z důvodů které nechápu nemaj kachny prsa, jen nohy. :lol:

 
mandisan
9 příspěvků 24.10.11 00:10

DANDA:Ahoj,ano mají krásně křupavou kůži,ale pokud se ti to nebude zdát můžeš si přidat teplotu přepnout na grilování a více si jí propečeš.
Tak pak schválně napiš jaká byla :-)

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.10.11 00:02

Zdenek je labužník :-), této úpravě se říká konfitovat, česky zaveklovat a stehna zalitá v sádle vydrží dlouho, teda pokud se nesnědí :-)
Den předem se mohou potřít česnekem, bylinkama podle chuti a potom péct i déle než 3h.

Mandisan, mají křupavou kůžičku?, nebo je ještě před podáváním pečeš při vyšší teplotě?
Myslím, že na sobotu mám vybráno, co k obědu :-)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz