Recept Kachna pečená v sádle

(Hodnoceno 3x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kachna pečená v sádle

Úvod

Nejlepší šťavnatá kachna, jakou jsem kdy ochutnal. Konec hospodským vysušeným kachnám. Naučil mě Zdeněk.

Postup

Vyhřejeme troubou přesně na 120°C. Kachní čtvrtky omyjeme a vložíme do hlubokého pekáče, osolíme, posypeme kmínem dle chuti.
Ve větším hrnci si na mírném ohni rozehřejeme sádlo, které celé vlijeme do připraveného pekáče s kachnou.

Takto připravé maso vložíme nepřikryté do vyhřáté trouby a při 120°C
bez podlévání a jakéhokoliv zásahu pečeme přesně 3 hodiny.

Mezitím si připravíme zelí na jalovci a knedlík podle chuti. Přesně po třech hodinách vyndáme kachnu z trouby a můžeme servírovat.

Pozor na vyndavání kachny z pekáče, bude velice křehká a rozpadající se. Zbylé sádlo z pečení zůstane čiré a nepřepálené, voňavé. Po vychladnutí sádlo slijeme do sklenice a uchováme do příštího pečení nebo smažení a vaření.

Přeji vám nezapomenutelný zážitek při konzumaci kachničky.

Recept je z kategorií: Kachna Vánoční recepty

Nahlásit recept

  • 23.10.11 vloženo
  • 59962x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3,5 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kachní čtvrtky
  • 500 g vepřového sádla
  • kmín celý
  • sůl

Doporučená příloha

  • knedlík a červené zelí na jalovci

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

grisot 02.03.13 11:38

No já dělal přesně podle tohohle receptu.Po třech hodinách pečení na 120 otevřu troubu píchnu a teče krev.Máme horkovzdušnou troubu,tak nevím co je špatně.Jdu to zesílit na 200 a uvidíme jak dlouho ještě.

Odkaz na uvaření

mandisan 01.01.12 20:46

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

TOMAS19 27.12.11 06:48

Tento recept znám od malička.Kachnu tak pekla moje babička,a já ji tak dělám 45 let.Neznám lepší recept,je to pochoutka.

Odkaz na uvaření

2905 15.11.11 04:00

Mandisan, kachní nožky v sádle jsou skvělé. Pekla jsem v mikrovlnce s funkcí pečení nízkým vákonem 50 min. Jednou jsem odebrala sádlo. Pod nožky jsem přidala ještě kousky tučné kůže. Aby nechyběl sosík, připravila jsem mimo. Z téměř hotových nožek jsem slila tuk, přidala připravený sosík a dodělala pod grilem 10 min středním výkonem. Přidávám kachní sádlo k vepřovému pro lepší roztíratelnost, ale společné pečení je báječný nápad, Kachní potlačilo chuť vepřového a je neuvěřitelně chutné. Až uložím „dole“, ukážu. Díky J.

Odkaz na uvaření

danda 28.10.11 19:07

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Kachna pečená v sádle

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
georgehradec
373 příspěvků 06.12.16 15:27

Cus labužníci, něco vám povím. Pro mě nejlepší vánoční Hodbožová kachna se zelím a knedlíkem, a to v dvoubarevném provedení a dtto knedlík je u Banzetů v Nuslích. Dobrou chuť a mějte se báječně. :P

 
Miina
43 příspěvků 28.12.12 19:16
Včera

Jsem upekla kachnu podle receptu babi na confit - přidala jsem k ní kus bůčku a žampiony a dopadlo to skvostně - dusila jsem 12 hodin při 90 stupních, k tomu červené zelí na bílém víně, také inspirováno receptem labužnice babi. Dnes jsem sebrala sádlo a připravuji stejným způsobem krůtí stehna, výsledek se ještě ukáže. Čím déle se to dělá, tím lepší je chuť, krásně se všechno spojí s chutí koření. Dík za tip.

 
TOMAS19
1 příspěvek 27.12.11 06:48

Tento recept znám od malička.Kachnu tak pekla moje babička,a já ji tak dělám 45 let.Neznám lepší recept,je to pochoutka.

 
babi
6360 příspěvků 09.12.11 01:36

tak, toto je zase moje oblibena kombinace z Francie http://www.labuznik.com/recipe.php?… a k tomu zeli http://www.labuznik.com/recipe.php?…
confit se vyuziva take k priprave jinych receptu, jako je napriklad http://www.labuznik.com/recipe.php?…
kacenka je zajiste velice jedla…

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.12.11 16:46

Když jsme spolu mluvili, řekl jsem, že takhle pečou v Mexiku i vepřové, proto to pro mne není novinka. A proto to píšu i sem do komentářů, aby i ostatní věděli. 8-o

 
honanek
7 příspěvků 06.12.11 14:47

Něco tak exkluzivního jsem dlouho nejedl,jak prosté a efektivní,děkuji asi mi praskne břicho:-D

 
2905
753 příspěvků 15.11.11 04:00

Mandisan, kachní nožky v sádle jsou skvělé. Pekla jsem v mikrovlnce s funkcí pečení nízkým vákonem 50 min. Jednou jsem odebrala sádlo. Pod nožky jsem přidala ještě kousky tučné kůže. Aby nechyběl sosík, připravila jsem mimo. Z téměř hotových nožek jsem slila tuk, přidala připravený sosík a dodělala pod grilem 10 min středním výkonem. Přidávám kachní sádlo k vepřovému pro lepší roztíratelnost, ale společné pečení je báječný nápad, Kachní potlačilo chuť vepřového a je neuvěřitelně chutné. Až uložím „dole“, ukážu. Díky J.

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.10.11 19:07

San Mandi :-), dobré to bylo, moc dobré, 8 kachních stehýnek a tohle zbylo, všichni spokojeni, měkké maso jsem dala ještě pod gril a zelí s jalovcem - http://www.labuznik.com/…-na-jalovci/ - výborné, cukr jsem nedala, Zdenda si přál kyselé :-) a koupila jsem speciálně na něj červený jalovec, takže za kachnu 5 hvězd a za zelí si dej sám 5 hvězd :-)

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.10.11 08:55

Jinak ani kachnu nedělám, jen jsem netušil že je to takový vynález. Kůže do hnědozlata propečená, křupavá, dobrota nad kterou není. :think:
I to použití kachních čtvrtek, jsme jen dva a celá kachna je moc jídla. Kupujeme je u číňanů, a z důvodů které nechápu nemaj kachny prsa, jen nohy. :lol:

 
mandisan
9 příspěvků 24.10.11 00:10

DANDA:Ahoj,ano mají krásně křupavou kůži,ale pokud se ti to nebude zdát můžeš si přidat teplotu přepnout na grilování a více si jí propečeš.
Tak pak schválně napiš jaká byla :-)

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.10.11 00:02

Zdenek je labužník :-), této úpravě se říká konfitovat, česky zaveklovat a stehna zalitá v sádle vydrží dlouho, teda pokud se nesnědí :-)
Den předem se mohou potřít česnekem, bylinkama podle chuti a potom péct i déle než 3h.

Mandisan, mají křupavou kůžičku?, nebo je ještě před podáváním pečeš při vyšší teplotě?
Myslím, že na sobotu mám vybráno, co k obědu :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz