Recept Kachna pečená v kořeněném zelí

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kachnu rozdělíme na porce,osolíme,okmínujeme,opepříme.Přidáme na plátky pokrájenou cibuli.podlijeme vodou,přiklopíme a dáme péci.Když kachna měkne,vyjmeme ji a do pekáčku dáme jemně nakrájené zelí promíchané s kořením,nastrouhaným jablkem a medem a osolíme.Podlijeme vínem.Navrch dáme kachnu a pečeme bez poklice.až je kachna zlatá a zelí měkké.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo

Nahlásit recept

  • 30.01.05 vloženo
  • 6698x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2h

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 mladá kachna
  • 1cibule
  • 500g hlávkového zelí
  • 1 jablko
  • 1 cibule
  • 1 lžička medu
  • 1 dl bílého vína
  • 1/2 lžičky sareptské hořčice
  • 1/2 lžičky drceného koriandru
  • 2 tlučené hřebíčky
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • špetka cukru
  • Pozn. koření lze nahradit směsí : perníkové koření.

Doporučená příloha

  • knedlíky,noky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kachna pečená v kořeněném zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz