Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
LaPetula Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z ingrediencí si připravíme marinádu. Ve vroucí vodě rozpustíme kostku vývaru, přidáme sojovou omáčku a med podle chuti (lepší je intenzivnější) a necháme zchladnout. Do velké nádoby vložíme opepřené a lehce osolené čtvrtky kachny, přelijeme vychladnou marinádou a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Samozřejmě čím déle tím lépe. Poté kachnu vyjmeme, naskládáme nejlépe do vysokého pekáče s poklicí, obložíme na proužky nakrájenou šalotkou a přelijeme částí marinády tak do půlky pekáče. Přikryjeme a vložíme do rozehřáté trouby na cca 180 stupňů a pečeme dokud nebude kachna měkká (cca 2 hodiny). Kachnu průběžně poléváme marinádou a pokud se vypeče hodně tuku, slejeme ho. Pokud je už kachna měkká odkryjeme a pečeme ještě chvíli na maximum dokud kůrka nezezlatoví. Pro pěknou barvu můžeme ještě ke konci kousky potřít medem.
Recept je z kategorií: Drůbež
gratinovaná zelenina (brokolice, mrkev) a brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
6.1.13 22:13
Dnes jsem dělala kachnu podle tohoto receptu, nevím na co tolik toho vývaru, stačilo by polovina. Ale jinak byla kachna dobrá
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kachna na medu trochu jinak