Recept Kachna au pêcher

(Hodnoceno 1x) ajta Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kachna au pêcher

Postup

Kachnu opláchneme a osušíme. 50 g broskví (meruněk) nakrájíme na malé kostičky, zbytek přepůlíme nebo rozčtvrtíme. Lístky tymiánu nadrobno nasekáme. Zázvor jemně oloupeme a nastrouháme. Smísíme tymián, zázvor, 2 – 3 PL broskvového likéru, sojovou omáčku, sůl, pepř a kari a vetřeme do masa. Kachnu naplníme kostkami broskví (meruněk) a otvor uzavřeme. Cibule oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny. Mrkev očistíme a rozdělíme na dílky 2 – 3 cm. Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Na sporáku rozehřejeme v pekáčku máslo a kachnu v něm na prudkém ohni ze všech stran opečeme. Pak přidáme zeleninu, ještě krátce opečeme a dolijeme vývarem. Přisypeme broskve (meruňky). Kachnu pečeme 45 minut pod pokličkou ve spodní části trouby. Pak pečeme ještě 30 minut nepřikryté, přitom občas přelijeme zbylým likérem. Z vypečeného sosu odebereme tuk, rozmixujeme, okořeníme a podáváme spolu s kachnou. Čerpáno z knihy: Velká kuchařka pro labužníky

Recept je z kategorií: Kachna

Nahlásit recept

  • 26.12.04 vloženo
  • 13028x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kachna (asi 3 kg, vykuchaná)
  • 150 g sušených broskví (příp. meruněk)
  • 2 snítky tymiánu
  • 25 g čerstvého zázvoru
  • 1/8 l broskvového likéru (Pêcher Mignon)
  • 2 PL sojové omáčky
  • 2 velké cibule
  • 3 mrkve
  • 2 malé pórky
  • 10 g rozpuštěného másla
  • 1/8 l instantního drůbežího vývaru
  • pepř
  • kari
  • sůl

Doporučená příloha

  • francouzský venkovský chléb, lahvička červeného burgundského

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tuso 25.10.15 10:42

Výborné jídlo. Musel jsem sice udělat 2 změny- místo broskví meruňky a místo broskvového likéru pomerančový, ale výsledek byl úchvatný. Bohužel fotku sice mám, ale je tak špatná a nevýrazná, že ji sem ani nedávám.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Kachna au pêcher

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kachna au pêcher

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Pepíčku, děkuji za přidání obrázku :o)
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz