Recept Kachna au pêcher

(Hodnoceno 1x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kachna au pêcher

Postup

Kachnu opláchneme a osušíme. 50 g broskví (meruněk) nakrájíme na malé kostičky, zbytek přepůlíme nebo rozčtvrtíme. Lístky tymiánu nadrobno nasekáme. Zázvor jemně oloupeme a nastrouháme. Smísíme tymián, zázvor, 2 – 3 PL broskvového likéru, sojovou omáčku, sůl, pepř a kari a vetřeme do masa. Kachnu naplníme kostkami broskví (meruněk) a otvor uzavřeme. Cibule oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny. Mrkev očistíme a rozdělíme na dílky 2 – 3 cm. Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Na sporáku rozehřejeme v pekáčku máslo a kachnu v něm na prudkém ohni ze všech stran opečeme. Pak přidáme zeleninu, ještě krátce opečeme a dolijeme vývarem. Přisypeme broskve (meruňky). Kachnu pečeme 45 minut pod pokličkou ve spodní části trouby. Pak pečeme ještě 30 minut nepřikryté, přitom občas přelijeme zbylým likérem. Z vypečeného sosu odebereme tuk, rozmixujeme, okořeníme a podáváme spolu s kachnou. Čerpáno z knihy: Velká kuchařka pro labužníky

Recept je z kategorií: Kachna

Nahlásit recept

  • 26.12.04 vloženo
  • 12564x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kachna (asi 3 kg, vykuchaná)
  • 150 g sušených broskví (příp. meruněk)
  • 2 snítky tymiánu
  • 25 g čerstvého zázvoru
  • 1/8 l broskvového likéru (Pêcher Mignon)
  • 2 PL sojové omáčky
  • 2 velké cibule
  • 3 mrkve
  • 2 malé pórky
  • 10 g rozpuštěného másla
  • 1/8 l instantního drůbežího vývaru
  • pepř
  • kari
  • sůl

Doporučená příloha

  • francouzský venkovský chléb, lahvička červeného burgundského

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tuso 25.10.15 10:42

Výborné jídlo. Musel jsem sice udělat 2 změny- místo broskví meruňky a místo broskvového likéru pomerančový, ale výsledek byl úchvatný. Bohužel fotku sice mám, ale je tak špatná a nevýrazná, že ji sem ani nedávám.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Kachna au pêcher

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
ajta
590 příspěvků 25.01.09 03:43
Pepíčku, děkuji za přidání obrázku :o)
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz