Recept Kačenka s Picarda omáčkou ze středomoří

(Hodnoceno 1x) Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kačenka s Picarda omáčkou ze středomoří

Postup

Předehřát troubu na 180°C. Osmažit porce kačenky na oleji asi po 5min., až je kůže zlatavá. Přendat kousky masa do zapékací misky a z pánve slít všechen tuk, až na 1 lžíci. Na pánev vložit cibuli a smažit ji po 5min.. Přidat vývar, skořici a tymián a přivéct do varu. Nalít na kačenku a péct ji asi 1 1/4 hodiny. Mezi tím si oloupat hrušku a rozkrojit je napůl. Rychle je osmažit na oleji, až zhnědnou na řezné straně. V hmoždíři utlouct piniové oříšky, česnek a šafrán na hustou pastu. Rozdělit pastu do zapékací misky s kačenkou, přidat hrušky a hrozinky. Péct vše dalších asi 15min., až jsou hrušky měkké. Ochutit solí, pepřem a ozdobit bylinkou. Podávat s bramborovou kaší a nějakou zelenou zeleninou.

Recept je z kategorií: Kachna

Nahlásit recept

  • 20.07.03 vloženo
  • 5955x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 6 kousků kačenky (stehna, prsa)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule na tenké plátky nakrájená
  • 1 celá skořice rozlomená
  • 2 snítky tymiánu
  • 500ml kuřecího vývaru
  • Na ukončení:
  • 3 zralé hrušky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, na jemné plátky nakrýkené
  • 25g piniových oříšků
  • 1/2 lžičky šafránu
  • 2 lžíce hrozinek
  • sůl a pepř
  • 2 snítky tymiánu, nebo petrželky na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.03.19 11:39

Vynikající věc. Postup jsem dodržel skoro úplně, jen rozinky jsem neměl. Ale nijak mi tam nechyběly. Hrušky jsou ke kachně úžasné, až se divím, že je nepoužívám už dávno. Kůže se sice dokřupava nevypekla, ale vůbec to nevadilo, k masíčku byla moc chutná. Piniovou pastu jsem dal jednak na kachnu, tam udělala krustičku, jednak vedle, tam se rozplizla ve šťávě. Piniové oříšky jsou tu vlastně jen „nositel česneku“, žádnou zvláštní chuť nemají. Možná by se daly nahradit něčím levnějším. Za mě dokonalé.

Diskuse k receptu Kačenka s Picarda omáčkou ze středomoří

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Jarní pochoutka - chřest

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz