Recept Jednoduchá kachní prsa - Kačacie prsia jednoducho

(Hodnoceno 3x) Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jednoduchá kachní prsa - Kačacie prsia jednoducho

Úvod

Receptov na pripravu kacacich prs je tu vela. Jeden je lepsi ako druhy. Musim to vediet pretoze kacicu alebo kacacie prsia mame radi na akykolvek sposob.
Tak este jeden jednoduchy.

Postup

Kozu na prsickach narezeme do mriezky. Prsicka dame do takej nadoby aby im bolo tesnejsie a zalejeme miekom aspon na zopar hodin.

Vybereme a nechame len okapat. Osolime, opaprikujeme, rascu a rozdrobime jalovcinky.

Dame do alobalu - robim taku alobalovu misu, ze to v strede spojim a potom po bokoch, ktore vyhnem trochu dohora.

Dame do rury na 200°C podla velkosti prsiciek asi tak na 30-40 minut.
Po uplunutom case vyberieme, stavu s mastou zlejeme do pohara a nechame odkryte na vrchny gril az pokial je koza zlatava a chrumkava.

Stavu a mast zvycajne dam do cervenej kapusty s jablkom, ktora sa vari a do baby zemiakov, ktore sa prave obvarili a a dopecu sa na panvici na tej kacacej stave masti.

U nas, pocitame 300-320 g na osobu… Kupujem pre kazdeho stolovnika jedno. Ved nie kazdy den je kacacia hostina :)

Dobru chut!

Recept je z kategorií: Drůbež Hlavní jídlo Kachna Maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.11.12 vloženo
  • 13936x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Ingredience

  • kacacie prsia
  • rasca (kmín)
  • zopar jalovciniek
  • stipka soli podla chuti ale verte, netreba vela
  • stipka mletej papriky
  • mlieko

Doporučená příloha

  • cervena kapusta (zelí), baby zemiaky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 24.11.15 13:55

Když si tu kůži nepřipálíte jako já, bude to výborné. Varuji před manipulací s alobalem po upečení. Té šťávy se vypeče opravdu hrozně moc, pokud se vám alobal protrhne, opaříte si nohy. :-)

Odkaz na uvaření

Bento 19.05.14 14:43

Aj ja som si trochu upravil, nahradil som zemiaky slovenskou klasikou loksami :-)

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

birkana 26.03.14 14:03

Mírně jsem recept poupravila podle mých možností. Měla jsem kachní prsa s kostí a kůží, zelí jen kysané bílé, brambory větší než „baby“. Maso jsem pekla v pekáčku bez alobalu; nejdříve přikryté, posledních 15 minut odkryté. Ke konci pečení jsem přidala péct jablka na čtvrtky (oloupaná - již neměla hezkou slupku). Po upečení jsem maso i jablka vyjmula a ve výpeku jsem opékala předem napolo předvařené brambory krájené na kolečka. Zelí bylo „dušená klasika“, jen jsem namísto cukrem sladila medem. Brambory byly při podávání posypány čerstvými bylinkami (pro barevnost i chuť). Jalovčinky dodaly nádech divočiny. Prostě dnešní oběd se vydařil, pochutnali jsme si :lol: :mavam: :kytka:

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Jednoduchá kachní prsa - Kačacie prsia jednoducho

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
di
2451 příspěvků 12.11.12 21:37

Casino, škoda, že se Vám Martin tak nevyvedl, nám docela jo, vyrazili jsme s větší partou kamarádů, většinou od vody. Vína na Náměstí Svobody byla vesměs (až na pochopitelné výjimky) dobrá a pitelná, jen na můj vkus tam bylo oproti minulým letům celkem dost lidí, oběd Na Švábce se taky vyvedl, ještě teď jsme přecpaní (menu bylo čtyřchodové a rozhodně ne „degustační“, tj. ve formě umělecky ušpiněných talířů), chutnalo mi, a to husu nebo kachnu v podstatě nejím. I víno už měli Martinské, a dobré.
Edit. Včerejší menu nalezeno zde , na stránkách to nemají. Jednotlivé chody byly zaměnitelné. Já si dala jedničku, ale víc jak půlku toho za mě dojedl manžel (ten si dal dvojku).

 
casino
4469 příspěvků 12.11.12 02:12
jolana...

…zrovínka včera, na sv. Martina, jsem měl skoro takovou káááču, jak píšete… :) Nevím, zda se také koupala v mlíku, borievky asi neměli, ale byla jak píšete :palec:
Vyrazil jsem na svatomartinskou husu + svatomartinské víno… (podobný marketingový fígl jako je, patrně i u vás, „Beaujolais“)
No, nedopadlo to…
Měl jsem utýct hned když jsem si k jídlu přál červené a hvězda mi nabídla Veltlínské červené rané :evil:
Z deklarovaného menu se husa teprve dopékala a Créme Brullé už naopak nebyl ani před „dopečením“.
Modrý portugal byl podchlazený a játrové noky v husím vývaru byly přehnané česnekem, navíc patrně to byla pasta a ne česnek jako takový; na dotaz, zda v polévce bylo víno, tak prý že ne a jestli si myslím že tam mělo být? Říkám že ne, ale že v tom případě polévka už byla mírně po smrti a začínala kysat ;)
Vydařená byla akorát ta kachnička, ale dva druhy zelí se lišily akorát barvou, tři druhy knedlíků byly OK, ale lokše, ne že byly jen na uhel, ale navíc jak z popundeklu (asi je hostům nechávají kolovat) :mrgreen:
Cestou domů jsem si u stánku dal dvojku Vavřince a že byl prima, tak i dvě sedmičky sebou a douzovanou klobásu a doma jsem si spravil chuť tím výborným chlebem z LABUŽNÍKA

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz