Recept Kabbut alebo Mortadella z Aleppa

Syrská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Zmiesame maso, struhanku, pretlaceny cesnak, feferonku, zltok, korenie, kardamon, sol. Dobre! premiesame a rozdelime na dve rovnake porcie. 2., Mikrotenove rozstrihnute vrecko/list navlhcime vodou, dame na neho jednu porciu maska a vytvorime z neho obdlznik 2 cm hruby. 3., Maso rovnomerne pokladieme nakrajanym cenakom na rezance a pistaciami a stocime do rolky. (to iste robime z druhou porciopu masa) 4., Bielok dobre vymiesame so zopar kvapkami bieleho octu a potrime rolky masa. Nechame chvilku obschnut. 5., Rolky zabalime naozaj co najtesnejsie do mirotenu a nechame v chladnicke ulezat 12 hodin. 6., Vybereme z mikrotenu, dame do kastrola, zalejeme nalevom tak aby siahal do polovice rolky. Dame na ohen, ked nam zacne vriet, stiahneme teplotu aby pomalinky prebublavalo a varime 15-20 minut. Po tejto dobe obratime a varime dalsich 15-20 minut. Uvarene vyberieme, nechame vychladit a rezeme ako mortadellu. Mozeme plnit aj kuracimi prsiami (asi 200 gr) nakrajanymi na rezance. Ak chceme kuraciu, tak pouzivame 500 gr kuracie prsia mlete a 500 gr vykostene stehna mlete. V Aleppe sa zvycajne podava s Muhammara..je tu recept od babi.. https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=24732 Dobru chut! Damak (turkmensky) alebo Kabbut (znamena kabat )..pochutka turkmenska, turecka a alepska..

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 17.11.08 vloženo
  • 4136x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg jahnaciny mletej alebo hovadzie alebo zmes jahnaciny+hovadziny
  • 4 PL struhanky
  • 4 struciky cesnaku pretlaceneho
  • 1 feferonka jemne nasekana
  • 1 vajco oddelene zltok od bielka
  • zopar kvapiek (5-6) octu bieleho
  • 1 PL novekorenie+cierne korenie+skorica+muskatovy oriesok mlete vsetko
  • stipka kardamon mlety
  • 2 1/2 KL soli
  • 4-6 strucikov cenaku nakrajaneho na rezance
  • 1/3 salky pistacii v horucej vode zaliate a olupane (mozeme aj mandle)
  • Nalev na varenie:
  • 1 salka bieleho vinneho octa alebo aj jablcneho
  • 2 salky vody alebo trosku viac (mortadella ma byt zaliata do polovice vysky )
  • 1 cibula na stvrtky
  • 1 mrkva na vacsie kusky
  • bobkovy list
  • drievko asi 2 cm skorice
  • 1/2 KL soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kabbut alebo Mortadella z Aleppa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz