Recept Kabbut alebo Mortadella z Aleppa

Syrská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1.

Zmiesame maso, struhanku, pretlaceny cesnak, feferonku, zltok, korenie, kardamon, sol. Dobre! premiesame a rozdelime na dve rovnake porcie.
2.,
Mikrotenove rozstrihnute vrecko/list navlhcime vodou, dame na neho jednu porciu maska a vytvorime z neho obdlznik 2 cm hruby.
3.,
Maso rovnomerne pokladieme nakrajanym cenakom na rezance a pistaciami a stocime do rolky.
(to iste robime z druhou porciopu masa)
4.,
Bielok dobre vymiesame so zopar kvapkami bieleho octu a potrime rolky masa. Nechame chvilku obschnut.
5.,
Rolky zabalime naozaj co najtesnejsie do mirotenu a nechame v chladnicke ulezat 12 hodin.
6.,
Vybereme z mikrotenu, dame do kastrola, zalejeme nalevom tak aby siahal do polovice rolky.
Dame na ohen, ked nam zacne vriet, stiahneme teplotu aby pomalinky prebublavalo a varime 15-20 minut. Po tejto dobe obratime a varime dalsich 15-20 minut.

Uvarene vyberieme, nechame vychladit a rezeme ako mortadellu.

Mozeme plnit aj kuracimi prsiami (asi 200 gr) nakrajanymi na rezance.

Ak chceme kuraciu, tak pouzivame 500 gr kuracie prsia mlete a 500 gr vykostene stehna mlete.

V Aleppe sa zvycajne podava s Muhammara..je tu recept od babi..
 https://www.labuznik.cz/recipe.php?…

Dobru chut!

Damak (turkmensky) alebo Kabbut (znamena kabat )..pochutka turkmenska, turecka a alepska..

Recept je z kategorií: Speciality


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.11.08 vloženo
  • 3984x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg jahnaciny mletej alebo hovadzie alebo zmes jahnaciny+hovadziny
  • 4 PL struhanky
  • 4 struciky cesnaku pretlaceneho
  • 1 feferonka jemne nasekana
  • 1 vajco oddelene zltok od bielka
  • zopar kvapiek (5-6) octu bieleho
  • 1 PL novekorenie+cierne korenie+skorica+muskatovy oriesok mlete vsetko
  • stipka kardamon mlety
  • 2 1/2 KL soli
  • 4-6 strucikov cenaku nakrajaneho na rezance
  • 1/3 salky pistacii v horucej vode zaliate a olupane (mozeme aj mandle)
  • Nalev na varenie:
  • 1 salka bieleho vinneho octa alebo aj jablcneho
  • 2 salky vody alebo trosku viac (mortadella ma byt zaliata do polovice vysky )
  • 1 cibula na stvrtky
  • 1 mrkva na vacsie kusky
  • bobkovy list
  • drievko asi 2 cm skorice
  • 1/2 KL soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kabbut alebo Mortadella z Aleppa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Kuře na medu Kuře na medu
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz