Recept Kabbut alebo Mortadella z Aleppa

Syrská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Zmiesame maso, struhanku, pretlaceny cesnak, feferonku, zltok, korenie, kardamon, sol. Dobre! premiesame a rozdelime na dve rovnake porcie. 2., Mikrotenove rozstrihnute vrecko/list navlhcime vodou, dame na neho jednu porciu maska a vytvorime z neho obdlznik 2 cm hruby. 3., Maso rovnomerne pokladieme nakrajanym cenakom na rezance a pistaciami a stocime do rolky. (to iste robime z druhou porciopu masa) 4., Bielok dobre vymiesame so zopar kvapkami bieleho octu a potrime rolky masa. Nechame chvilku obschnut. 5., Rolky zabalime naozaj co najtesnejsie do mirotenu a nechame v chladnicke ulezat 12 hodin. 6., Vybereme z mikrotenu, dame do kastrola, zalejeme nalevom tak aby siahal do polovice rolky. Dame na ohen, ked nam zacne vriet, stiahneme teplotu aby pomalinky prebublavalo a varime 15-20 minut. Po tejto dobe obratime a varime dalsich 15-20 minut. Uvarene vyberieme, nechame vychladit a rezeme ako mortadellu. Mozeme plnit aj kuracimi prsiami (asi 200 gr) nakrajanymi na rezance. Ak chceme kuraciu, tak pouzivame 500 gr kuracie prsia mlete a 500 gr vykostene stehna mlete. V Aleppe sa zvycajne podava s Muhammara..je tu recept od babi.. https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=24732 Dobru chut! Damak (turkmensky) alebo Kabbut (znamena kabat )..pochutka turkmenska, turecka a alepska..

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 17.11.08 vloženo
  • 4233x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg jahnaciny mletej alebo hovadzie alebo zmes jahnaciny+hovadziny
  • 4 PL struhanky
  • 4 struciky cesnaku pretlaceneho
  • 1 feferonka jemne nasekana
  • 1 vajco oddelene zltok od bielka
  • zopar kvapiek (5-6) octu bieleho
  • 1 PL novekorenie+cierne korenie+skorica+muskatovy oriesok mlete vsetko
  • stipka kardamon mlety
  • 2 1/2 KL soli
  • 4-6 strucikov cenaku nakrajaneho na rezance
  • 1/3 salky pistacii v horucej vode zaliate a olupane (mozeme aj mandle)
  • Nalev na varenie:
  • 1 salka bieleho vinneho octa alebo aj jablcneho
  • 2 salky vody alebo trosku viac (mortadella ma byt zaliata do polovice vysky )
  • 1 cibula na stvrtky
  • 1 mrkva na vacsie kusky
  • bobkovy list
  • drievko asi 2 cm skorice
  • 1/2 KL soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kabbut alebo Mortadella z Aleppa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz