Recept Kabab z restaurace v Alexandrii - Kabhab samak

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

V keramické, nebo skleněné míse dohromady našlehat citronovou šťávu, posekanou cibuli, římský kmín, sůl a pepř. Přidat tam rybu, přikrýt mikrotenovým filmem a nechat v chladničce asi 4 - 6 hodin marinovat. Sem tam otočit. Rozehřát gril v troubě, nebo uhlíky, nebo plyn na zahradním grilu. Navlíct kousky ryby na špejle a mezi ně paprikové čtverečky, cibulové lístky a bobkové listy (asi 2 - 3 na každou špejli). Grilovat 10 - 12 minut, potírat marinádou a jednou je otočit. Podávat na servírovací míse s půlměsíčky citronu posypané petrželkou. P.S. Typické kebaby podávané v egyptských restauracích na Středozemním pobřeží s použitím místních bobkových listů a římského kmínu podle tradice z Turecka. Ale tak jako v Libanonu, grilovaná jídla jsou často také pouliční pochoutky. I když se často nepoužívají jako místní meze, přesto se velice k tomu hodí. °°° Používá se mořský okoun (vysloví se QA-rús), nebo druh kanice (wa´har).

Recept je z kategorií: Filé

Nahlásit recept

  • 27.03.07 vloženo
  • 4371x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • Šťáva z 1/2 citronu
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 3 střední cibule ( 1 na velice jemno posekaná a 2 rozkrojené na 1/4 a ¨plátky¨od sebe odělené)
  • 2 lžičky mletého římského kmínu
  • sůl a černý pepř podle chuti
  • 1 kg pevné ryby s bílým masem, steaky, nebo tlusté filé bez kůže a nakrájené na 3 cm kostky, °°°
  • 8 x 25 cm dlouhé špejle, předem namočené
  • 1 - velké masité zelené papriky nakrájené na 20 - 24 čtverců
  • 18 bobkových listů, (jsou-li sušené, tak na 30 munut namočené ve vlažné vodě a slité)
  • půlměsíčky citronu na podávání
  • posekaná čerstvá petrželka na podávání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kabab z restaurace v Alexandrii - Kabhab samak

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz