Recept Jordánský kuskus s masem a zeleninou
ziko Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Recept je pro víc lidí
Postup
Maso nakrájíme na kostky středně velké,mrkev na kolečka,cibuli na menší plátky, rajče nakrájíme na drobno,cizrnu scedíme. Na troše oleje zprudka osmahneme maso až se zatáhne přidáme mleté koření a restujeme 5min.,přidáme zeleninu a cizrnu a ještě chvíli restujeme,pak osolíme, celé koření dáme do spec.síťka a přidáme k masu,vše zalijeme 1 1/5l teplé vody a vaříme na mírném ohni min.2h až maso změkne. Kuskus dáme do misky přidáme 5 lžic oleje a pořádně zamícháme až se olej vsákne,pak směs zalijeme vřelým vývarem(osoleným) zamícháme a necháme nabobtnat. Hotový kuskus dáme na serv.mísy a masovou směs taky a každý si nabere jak a kolik chce.
- 11.04.15 vloženo
- 3810x zobrazeno
Ingredience
- 1 kg jehně.masa(bez kosti)
- 150g cizrny(namočené ve vodě přes noc)
- 3 velké cibule
- 3 velké mrkve
- 1 masité velké rajče(nebo 50g suš rajčat)
- 500g suš.kuskusu
- 2 lžičky mletého řím. kmínu
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 4 semínka kardamonu
- 1 skořice celá
- 10ks pepř celý
- 6ks nové koření
- 4 hřebíček
- sůl
- olej
- 1/2l maso. nebo zelenin. vývaru
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku22.4.15 19:28
Kuskus máme rádi, pamatuju doby, kdy jsme si ho museli vyrábět sami Na guláš jsem ořezala maso z žebírek (ty
kosti jsem naložila na zítra) a moc jsme si pochutnali, ziko, dík za
recept.
Diskuse k receptu Jordánský kuskus s masem a zeleninou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Jordánský kuskus s masem a zeleninou
kufta kabab ze Sýrie
395 příspěvků 24.4.15 21:30
Tak to se rozumí samosebou :- ).
36 příspěvků 24.4.15 20:37
No nevím jestli jsou jedno, ale vím že to nikdo nedělá tak jednoše a zároveň tak báječně
395 příspěvků 24.4.15 20:06
Kebab, kabab, kebap - jedno jsou. Jedná se jen o odlišnou transkripci.
36 příspěvků 24.4.15 18:29
Zdravím, brzy napišu recept na kabáb jordánský
@daduuja, ten znám a mám na grilovacím repertoáru. Konkrétně Sikh kabáb, ten ale pochází ze severu Indie; složení: mleté nebo jemně sekané vepřové, pálivé papriky, cibule, citrónová šťáva, sůl, olej, koření. Vše spolu posekat (pomlít), řádně promíchat, na pomaštěnou špejli vytvořit dlouhý váleček, povrch pomastit a šup s tím nad žhavé uhlíky
. Pokud se @ziko nepřepsal a recept tu
ještě nemáme, sem s ním! 
1151 příspěvků 23.4.15 21:03
@ziko kabab neznám, ale kebabů tu je hodně, jestli máš něco opravdu neznámého, proč ne?
36 příspěvků 22.4.15 20:11
Není zač, prostě dobré jídlo ocení každý kdo tomu rozumí.
blíží se nám doba barbecue, tak co takhle jordánský kabab?
5068 příspěvků 12.4.15 06:58