Recept Jordánský Kabab

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Jednoduchý recept

Postup

maso pomeleme na jemno,petržel nakrájíme na velmi jemno a smícháme dohromady a přidáme šťávu citron.,sůl a pepř.

Necháme odpočinout pár hodin.
Uděláme válečky(asi 10cm dlouhé a 2cm tlusté) a dáme na žhavý gril z každé strany max.3min(podle tloušťky a oheň musí být opravdu žhavý)

Nahlásit recept

  • 28.04.15 vloženo
  • 1536x zobrazeno

Ingredience

  • Skopový maso(trochu tučnější)
  • Svazek petržele hladké
  • Šťáva z 1/2 citronu(na 1kg)
  • sůl a pepř dle chuti

Doporučená příloha

  • Tabbule a pita chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jordánský Kabab

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
hippolyta
394 příspěvků 30.04.15 14:50

Teda ziko, to je debata jak nemej s hluchym :- ). Srdecne Hippo.

 
ziko
36 příspěvků 30.04.15 08:31

V Jordánsku se dělá Maglubah(tzv. obrácený hrnec)s Frikeh :roll:

 
ziko
36 příspěvků 29.04.15 16:24

Ahoj Hippo, nevím co máš s tím minimalismem, ale nezapomin, že v jednoduchosti je genialita :dance:

 
daduuja
1143 příspěvků 29.04.15 14:38

@casino vy letos doma? :-), jeden rok jste tam cosi cmudil pro nevěstky dáblovy, či ne? :-)
@Bento až takhle jednoduše vyzradíš rodinné zlato? :P :mavam:

 
Bento
794 příspěvků 29.04.15 14:25

:cert: Lyduska, ja ti prezradim nas rodinny tajny recept :kytka:
Zmiesas 1 : 1 tahini s vodou pridas na drobno nakrajanu petrzlenovu vnat, ochutis citronovou stavou a solou a das schladit + nech prejde chutami. Enjoy

 
ziko
36 příspěvků 29.04.15 13:10

Tahinová omáčka? No to je tajemství velké, to nejde jen tak prozradit :mavam:

 
Lyduska
356 příspěvků 29.04.15 11:30

Zigo, ako robíte tahinovú omáčku s petrželkou, prosím?

 
casino
4482 příspěvků 29.04.15 10:12
Ale notááák, dámy...

Co pa to tu předvádíte za tanečky? :think:
Ale třeba byste si mohly spolu skočit zítra v noci na Petrových kamenech,…pokud tedy se vám podaří nastartovat košťátka… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 29.04.15 v 10:20

 
jolana
5065 příspěvků 29.04.15 08:28

@ hippo, nevysvetluj, vsetko tu aj tak vyslovene ziari cierne na bielom.. :lol:..mavni rukou, usmej sa, povedz si hrdo ako si tu tej jolane natrela, navar si daco dobre a hned ti bude lepsie..:)

 
hippolyta
394 příspěvků 29.04.15 08:02

Ale jolano, ten, kdo se tu snazi neco dokazat, jsi ty, nikoliv ja. Ja naopak rikam, at kazdy dela podle sveho, je mozne si to precist hnedle v mem prvnim prispevku. Peknej den vsem.

 
ziko
36 příspěvků 28.04.15 23:52

Hahaha, mám z toho(vaše a naše) pěkně zamotanou hlavu

 
jolana
5065 příspěvků 28.04.15 23:44

@ hippolyto, a v tej v upornej snahe daco dokazat si dosla az k takemu prenikavemu usudku..? :mrgreen:

@ ziko, jooo…u vas v rodine..ach, ach… :roll:.,.ale aj tak pozdravujem, aj tvoju rodinu v jordansku: Povedali nasi vasim, aby prisli vasi k nasim, ak nepridu vasi k nasim, tak nepridu nasi k vasim.. :mrgreen:

 
Bento
794 příspěvků 28.04.15 23:42

Pre tych co nechcu aby sa im to neprilepilo na grill- alebo rozpadlo.
Je lepsie pouzit tento technologicky postup. :mavam:
 https://www.youtube.com/watch?…

 
ziko
36 příspěvků 28.04.15 23:02

Hippolyto, jak jsem říkal, je to jeden z mnoha, griluje se různá zelenina, dělají se saláty, různé omáčky třeba tahinovou s petrželkou… 8o
Jolano, třeba u nás doma, ale nevím jestli se dostaneš do Jordánska k mé rodině, a když tak je pozdravuj :! nemá cenu takhle to řešit, komu se to líbí tak to zkusí, komu ne tak…

 
hippolyta
394 příspěvků 28.04.15 22:37

Kvuli mne se, jolano, rozhodne nenamahej. Ja se sice nechechtam, ale usmivam se tve uporne snaze byt tu opravdu za tu, ktera vsechno zna a vsude byla dvakrat.

 
jolana
5065 příspěvků 28.04.15 22:32

..ale naozaj som sa na tychto strankach uz davno tak nechechtala.. :lol:

@ziko, vedle jak ta jedle…nenastvem…ale prezrad mi kde ho takto robia a ja tam pojdem, a dam si, cert by v tom bol aby som sa nedostala aj do kuchyne…a zdokumentujem, aj prstiky v omacke uz aj kvoli hippolyte, tak prisaham.. :mrgreen:

 
hippolyta
394 příspěvků 28.04.15 22:25

Haha, ziko, ale ja jsem na tve strane :- ). Nerikej mi, ze pri grilovani nemate na stole spoustu misticek a taliru s omackami a salaty. Nerikej mi, ze si ten kebab nenamacis tu do tohodle, tu do tamtoho a nejis k nemu chleba nebo placky. Proto rikam, ze ho nikdy nepodavas samotny. Nebo fakt hlodate jen samotne maso ze spejle?

 
ziko
36 příspěvků 28.04.15 22:12

Jolano, bohužel ti musím naštvat, protože takhle to právě Jordánci dělají :!

 
ziko
36 příspěvků 28.04.15 22:05

Aha, teď jsem ti rozuměl Bento, tak ty si myslíš že to nefunguje, přitom v jordán.,syrské, libanonské i palastinské kuchyni to funguje? tak nevím… 8o
Hippolyto, tenhle recept je jeden z více chodů když se griluje, jinak máš, samozřejmě, na svůj názor právo :nevim:

 
daduuja
1143 příspěvků 28.04.15 22:03

Ziko, Nejlepší mleté maso udělám u televize :-) Tím myslím, stejně jako Jolana a Bento, že čím víc a dýl ho propracuješ, tím bude lepší. Melu 2× a nechávám dost vychladit, při mísení zebou ruce :-)

Příspěvek upraven 28.04.15 v 23:16

 
jolana
5065 příspěvků 28.04.15 22:00

@Hippo, dobre som sa z chuti zasmiala…ale mas pravdu, vseobecnu, pretoze vseobecne to moze platit, cest vynimkam, ktorou som ja :mavam:..ja som vsade bola a vsetko viem.. :mrgreen:

@ziko, a preco v zlem, mne je to zlaty moj uplne jedno..ja vravim ze jordanec neurobi kebab bez mleteho noveho korenia a cibule, ale isto iste tam neda cierne korenie skor ako mlete nove koreni…mozbyt kebab total bez korenia len s cibulou, cesnakom a petrzlenom dostanes v urcitych ludovych oblastiach, kde sa predava poulicne pred kramkem s masom, ale isto iste tam do masa nedaju citronovu stavu..tak ma nestvi, ja sa aj tak nenastvem.. :mrgreen: pa, pa.. :mavam:

 
hippolyta
394 příspěvků 28.04.15 21:45

Delam stejne, jako ziko. Maximálně pridavam krajicek bileho peciva bez kurky, namoceny do vody a vymackany, a matu. Nikdy mi nic ze spejle nespadlo. Co se tyce ochuceni, kebab stejne nikdy nepodavas samotny, mas k tomu milion priloh, kazdou korenenou, jine chuti, jak uz je u tehle kuchyne zvykem. A jak jsme psali u jineho receptu, kebabu je tisic verzi, takze kdo chce, prida si koreni nebo neco jineho podle sveho. Vejce a mouku ale ne. Tenhle recept je proste pekne minimalisticky. A jen tak mimochodem - ze nekdo nekde zije jeste neznamena, ze vsechno zna nejlip a ostatni musi sklapnout podpatky. Tusim, ze ziko toho vi o blizkovychodni kuchyni pomerne dost :- ).

 
ziko
36 příspěvků 28.04.15 21:15

Zkus to bez toho lepidla a uvidíš, od toho je to jiný

 
Bento
794 příspěvků 28.04.15 17:46

Sorry, sa nerozumieme, v europe sa pouziva „lepidlo“ vajicka a muka alebo struhanka. Ked chces aby ti to drzalo po hromade bez lepidla musis na tom tvrdo pracovat - miesit a miesit.

 
ziko
36 příspěvků 28.04.15 17:38

Zdravím Bento, já to beru, ale prostě a jednoduše chuť masa víc vynikne když je koření co nejmíň(teď mluvím o tomto receptu)

 
Bento
794 příspěvků 28.04.15 17:26

Ahoj ziko, len tak mimochodom -by the way… ta pani tam nahodou dlhe roky byva takze tvoj recept bez toho komentara… nefunguje… take it or leave it :mavam:. Cheers

 
ziko
36 příspěvků 28.04.15 15:55

Ahoj jolano, takový je recept, tak ber nebo nech být, ale nic ve zlém. :mrgreen:

 
jolana
5065 příspěvků 28.04.15 15:14

..chyba cibula a mlete nove korenie…a miesit maso, miesit, keby bolo suche kusok ladovej vody az sa zamiesi ako cesto, lebio inac bude zo spaliciek, raznov opadavat…

https://www.youtube.com/watch?…

cau :mavam:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz