Recept Jordánský Kabab

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Jednoduchý recept

Postup

maso pomeleme na jemno,petržel nakrájíme na velmi jemno a smícháme dohromady a přidáme šťávu citron.,sůl a pepř. Necháme odpočinout pár hodin. Uděláme válečky(asi 10cm dlouhé a 2cm tlusté) a dáme na žhavý gril z každé strany max.3min(podle tloušťky a oheň musí být opravdu žhavý)

Nahlásit recept

  • 28.04.15 vloženo
  • 1688x zobrazeno

Ingredience

  • Skopový maso(trochu tučnější)
  • Svazek petržele hladké
  • Šťáva z 1/2 citronu(na 1kg)
  • sůl a pepř dle chuti

Doporučená příloha

  • Tabbule a pita chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jordánský Kabab

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jordánský Kabab

hippolyta
394 příspěvků 30.4.15 14:50

Teda ziko, to je debata jak nemej s hluchym :- ). Srdecne Hippo.

ziko
36 příspěvků 30.4.15 08:31

V Jordánsku se dělá Maglubah(tzv. obrácený hrnec)s Frikeh :roll:

ziko
36 příspěvků 29.4.15 16:24

Ahoj Hippo, nevím co máš s tím minimalismem, ale nezapomin, že v jednoduchosti je genialita :dance:

daduuja
1146 příspěvků 29.4.15 14:38

@casino vy letos doma? :-), jeden rok jste tam cosi cmudil pro nevěstky dáblovy, či ne? :-)
@Bento až takhle jednoduše vyzradíš rodinné zlato? :P :mavam:

Bento
794 příspěvků 29.4.15 14:25

:cert: Lyduska, ja ti prezradim nas rodinny tajny recept :kytka:
Zmiesas 1 : 1 tahini s vodou pridas na drobno nakrajanu petrzlenovu vnat, ochutis citronovou stavou a solou a das schladit + nech prejde chutami. Enjoy

ziko
36 příspěvků 29.4.15 13:10

Tahinová omáčka? No to je tajemství velké, to nejde jen tak prozradit :mavam:

Lyduska
371 příspěvků 29.4.15 11:30

Zigo, ako robíte tahinovú omáčku s petrželkou, prosím?

casino
4494 příspěvků 29.4.15 10:12
Ale notááák, dámy...

Co pa to tu předvádíte za tanečky? :think:
Ale třeba byste si mohly spolu skočit zítra v noci na Petrových kamenech,…pokud tedy se vám podaří nastartovat košťátka… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 29.04.15 v 10:20

jolana
5068 příspěvků 29.4.15 08:28

@ hippo, nevysvetluj, vsetko tu aj tak vyslovene ziari cierne na bielom.. :lol:..mavni rukou, usmej sa, povedz si hrdo ako si tu tej jolane natrela, navar si daco dobre a hned ti bude lepsie..:)

hippolyta
394 příspěvků 29.4.15 08:02

Ale jolano, ten, kdo se tu snazi neco dokazat, jsi ty, nikoliv ja. Ja naopak rikam, at kazdy dela podle sveho, je mozne si to precist hnedle v mem prvnim prispevku. Peknej den vsem.

ziko
36 příspěvků 28.4.15 23:52

Hahaha, mám z toho(vaše a naše) pěkně zamotanou hlavu

jolana
5068 příspěvků 28.4.15 23:44

@ hippolyto, a v tej v upornej snahe daco dokazat si dosla az k takemu prenikavemu usudku..? :mrgreen:

@ ziko, jooo…u vas v rodine..ach, ach… :roll:.,.ale aj tak pozdravujem, aj tvoju rodinu v jordansku: Povedali nasi vasim, aby prisli vasi k nasim, ak nepridu vasi k nasim, tak nepridu nasi k vasim.. :mrgreen:

Bento
794 příspěvků 28.4.15 23:42

Pre tych co nechcu aby sa im to neprilepilo na grill- alebo rozpadlo.
Je lepsie pouzit tento technologicky postup. :mavam:
https://www.youtube.com/watch?…

ziko
36 příspěvků 28.4.15 23:02

Hippolyto, jak jsem říkal, je to jeden z mnoha, griluje se různá zelenina, dělají se saláty, různé omáčky třeba tahinovou s petrželkou… 8o
Jolano, třeba u nás doma, ale nevím jestli se dostaneš do Jordánska k mé rodině, a když tak je pozdravuj :! nemá cenu takhle to řešit, komu se to líbí tak to zkusí, komu ne tak…

hippolyta
394 příspěvků 28.4.15 22:37

Kvuli mne se, jolano, rozhodne nenamahej. Ja se sice nechechtam, ale usmivam se tve uporne snaze byt tu opravdu za tu, ktera vsechno zna a vsude byla dvakrat.

jolana
5068 příspěvků 28.4.15 22:32

..ale naozaj som sa na tychto strankach uz davno tak nechechtala.. :lol:

@ziko, vedle jak ta jedle…nenastvem…ale prezrad mi kde ho takto robia a ja tam pojdem, a dam si, cert by v tom bol aby som sa nedostala aj do kuchyne…a zdokumentujem, aj prstiky v omacke uz aj kvoli hippolyte, tak prisaham.. :mrgreen:

hippolyta
394 příspěvků 28.4.15 22:25

Haha, ziko, ale ja jsem na tve strane :- ). Nerikej mi, ze pri grilovani nemate na stole spoustu misticek a taliru s omackami a salaty. Nerikej mi, ze si ten kebab nenamacis tu do tohodle, tu do tamtoho a nejis k nemu chleba nebo placky. Proto rikam, ze ho nikdy nepodavas samotny. Nebo fakt hlodate jen samotne maso ze spejle?

ziko
36 příspěvků 28.4.15 22:12

Jolano, bohužel ti musím naštvat, protože takhle to právě Jordánci dělají :!

ziko
36 příspěvků 28.4.15 22:05

Aha, teď jsem ti rozuměl Bento, tak ty si myslíš že to nefunguje, přitom v jordán.,syrské, libanonské i palastinské kuchyni to funguje? tak nevím… 8o
Hippolyto, tenhle recept je jeden z více chodů když se griluje, jinak máš, samozřejmě, na svůj názor právo :nevim:

daduuja
1146 příspěvků 28.4.15 22:03

Ziko, Nejlepší mleté maso udělám u televize :-) Tím myslím, stejně jako Jolana a Bento, že čím víc a dýl ho propracuješ, tím bude lepší. Melu 2× a nechávám dost vychladit, při mísení zebou ruce :-)

Příspěvek upraven 28.04.15 v 23:16

jolana
5068 příspěvků 28.4.15 22:00

@Hippo, dobre som sa z chuti zasmiala…ale mas pravdu, vseobecnu, pretoze vseobecne to moze platit, cest vynimkam, ktorou som ja :mavam:..ja som vsade bola a vsetko viem.. :mrgreen:

@ziko, a preco v zlem, mne je to zlaty moj uplne jedno..ja vravim ze jordanec neurobi kebab bez mleteho noveho korenia a cibule, ale isto iste tam neda cierne korenie skor ako mlete nove koreni…mozbyt kebab total bez korenia len s cibulou, cesnakom a petrzlenom dostanes v urcitych ludovych oblastiach, kde sa predava poulicne pred kramkem s masom, ale isto iste tam do masa nedaju citronovu stavu..tak ma nestvi, ja sa aj tak nenastvem.. :mrgreen: pa, pa.. :mavam:

hippolyta
394 příspěvků 28.4.15 21:45

Delam stejne, jako ziko. Maximálně pridavam krajicek bileho peciva bez kurky, namoceny do vody a vymackany, a matu. Nikdy mi nic ze spejle nespadlo. Co se tyce ochuceni, kebab stejne nikdy nepodavas samotny, mas k tomu milion priloh, kazdou korenenou, jine chuti, jak uz je u tehle kuchyne zvykem. A jak jsme psali u jineho receptu, kebabu je tisic verzi, takze kdo chce, prida si koreni nebo neco jineho podle sveho. Vejce a mouku ale ne. Tenhle recept je proste pekne minimalisticky. A jen tak mimochodem - ze nekdo nekde zije jeste neznamena, ze vsechno zna nejlip a ostatni musi sklapnout podpatky. Tusim, ze ziko toho vi o blizkovychodni kuchyni pomerne dost :- ).

ziko
36 příspěvků 28.4.15 21:15

Zkus to bez toho lepidla a uvidíš, od toho je to jiný

Bento
794 příspěvků 28.4.15 17:46

Sorry, sa nerozumieme, v europe sa pouziva „lepidlo“ vajicka a muka alebo struhanka. Ked chces aby ti to drzalo po hromade bez lepidla musis na tom tvrdo pracovat - miesit a miesit.

ziko
36 příspěvků 28.4.15 17:38

Zdravím Bento, já to beru, ale prostě a jednoduše chuť masa víc vynikne když je koření co nejmíň(teď mluvím o tomto receptu)

Bento
794 příspěvků 28.4.15 17:26

Ahoj ziko, len tak mimochodom -by the way… ta pani tam nahodou dlhe roky byva takze tvoj recept bez toho komentara… nefunguje… take it or leave it :mavam:. Cheers

ziko
36 příspěvků 28.4.15 15:55

Ahoj jolano, takový je recept, tak ber nebo nech být, ale nic ve zlém. :mrgreen:

jolana
5068 příspěvků 28.4.15 15:14

..chyba cibula a mlete nove korenie…a miesit maso, miesit, keby bolo suche kusok ladovej vody az sa zamiesi ako cesto, lebio inac bude zo spaliciek, raznov opadavat…

https://www.youtube.com/watch?…

cau :mavam:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Květáková polévka Květáková polévka
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz