Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
veseleboruvky Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nahradit klasické pečivo za bezlepkové není vždy jednoduché. Chce to chuť zkoušet. Pokud se pustíte do experimentování s novým druhem pečiva, nesnažte se vytvořit něco, co se strašně moc podobá vašemu oblíbenému pečivu, je mnohem lepší cesta - najít složení, které vám chutná a je ze zdravých surovin.
Na menší pečící formu (26×12 cm).
Jogurt necháme poctivě odkapat (klidně i vymačkáme), nejjednodušší je použít sýrářské plátno nebo kuchyňskou utěrku. Odkapaný jogurt, mandle, měkké máslo, žloutky, jedlou sodu a sůl důkladně zamícháme. Z bílků našleháme hutný sníh a opatrně zapracujeme do těsta. Přidáme semínka a nalijeme těsto do formy 26 x 12 cm. Pečeme na 160°C minimálně 40 minut, dokud se nevytvoří pěkná zlatohnědá kůra. Pak necháme vychladnout a skladujeme v utěrce. Vydrží cca týden, nejlépe chutná jako toust opečený z obou stran na pánvičce nebo na kontaktním grilu.
Recept je z kategorií: Bezlepkové recepty Zdravotní diety
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jogurtový chleba bez lepku
…říkat:

v Americe koláčům - PIZZA…
v Itálii koláčům - TORTA…
v Česku koláči, buchtě, (dortu?) – CHLEBA…
… je to divný svět