Recept Jogurt trochu chutí "Danone
Labužník Terrinka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Dáme si svařit všechno mléko, nebo mléko+ smetana a pak necháme vychladnout. Hned si dáme rozehřát troubu na maximum. Do studeného, vychladlého mléka přidáme obě kondenzovaná mléka a jogurt. Pořádně zamícháme a přendáme do hrnce či pekáčku třeba z varného skla, který snese teplotu trouby. Přikryjeme pokličkou, nebo alobalem ap. Je-li trouba maximálně zahřátá, tak jí vypneme a dáme do ní přikrytou směs, kterou takto v troubě necháme do rána! Ráno je jogurt hotov! Pak se rozlije do lahviček od kupovaného jogurtu, nebo přesnídávek a přikryjeme každou alobalem. Tato dávka obnáší 12 malých skleniček. Kdo chce ovocný, může na dno skleniček před naléváním přidat libovolné měkké ovoce, lepší je z kompotů, nebo džem a může být i marmeláda dle chuti.
Recept je z kategorií: Speciality
- 06.06.08 vloženo
- 6146x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 minut+uleĹľ
Ingredience
- 2 litry plnotučného mléka, nebo méně a do 2 l doplnit smetanou
- 1 kondenzované mléko Tatra
- 1 kondenzované mléko slazené Nestle
- 1 velký bílý neochucený jogurt, lepší je plnotučný
Doporučená příloha
pečivo, nejlépe jíst samotný
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Jogurt trochu chutí "Danone
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Jogurt trochu chutí "Danone
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Jani, díky. Až zrealizujeme, ozvu se. B.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
já používám většinou ten 500 gramový, obsahuje živou jogurtovou kulturu, má 3,7 % tuku - jmenuje se: Vian bifi a kupuji ho nejčastěji v Kauflandu a je krémový. Tak tobě i dcerce přeji úspěch a ať vám chutná. Já jdu dělat bábovku. Pa
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
já ten recept zkusím. Do přípravy zatáhnu dceru - svůj výrobek jistě bude jíst. chci se proto zeptat, jak velký bílý jogurt máš na mysli - takový ten půllitrový? A jaký typ používáš?
Děkuji. Bona
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Já vám je snad pošlu, ale chce to adresy na soukromou poštu a nebo jestli pojedu na sraz (nejsem ještě rozhodnutá na 100%), tak vám je přivezu!!!
Příchutě jsou- jen bílý (ten je o 1 Kč levnější=10 Kč,jinak ostatní stojí 11 Kč)
s ořechama,meruňkový,broskvový,borůvkový,malinový,ostružinový,ananasový,višňový a čokoládový- to je docela slušná plejáda že?! Můžete si vybrat, nebo některé dublovat. Já vám však neřeknu, který je lepší, protože mi chutnají všechny. Jsem tady už za masožravku, a tak pro mě asi ten ořechový- jím však všechny a nejsou přeslazený, tak akorát a to mi vyhovuje. Tak ahóóój Jana
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Teda Jani, jak jogurty nejím, tak ten, který popisuješ, bych si dala s chutí!!
Tak to u vás máte kliku a docela vám ten výběr závidím.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Maňano, ty bys jim měl názorně ukázat „zač je toho loket“ a předvést jak se to teda jako dělá- jsi docela jogurtovej odborník! Kdo ví, jaké ještě blevajzy jsme nuceni jíst a v marketech je jich nejvíc.
U nás v Jindřichohradecké mlékárně mají svojí prodejničku s 10ti druhy a příchutí jogurtů ve skle, ovšem to jsou teda jogurty, které mi připomínají dětství- říkám jim- spravedlivej jogurt. Nahoře mají ten 3 cm špalík co je úúúplně tuhá šlehačka snad 50% a ta dobrota- máme denně každý 1 a nakoupíme jich vždy celé platíčko. Jo a stojí 11 Kč jeden, to je co? Měj se prima Jana
Ještě pár slov k jogurtu, ale asi se budu opakovat, někde jsem to tu asi už psal.
V jogurtu není nic jiného než mléko, jogurtové kvasinky a tuk, ten tuk je tam nositelem všech živin. Proto jogurty s 0% tuku jsou kničemu a zaslouží si je nekupovat, a pokud jste je už koupili, tak vylejt do kanálu. Stačí si jen položit otázku: co je tedy těch zbývajících 100% v tom „jogurtu“?
A řetězce s jogurty tohoto typu vám dají odpověď. Pokud si přečtete složení, zjistíte, že tam je hlavně škrob, želatina, spousta všelijakých Éček a jak já říkám, ještě drcené umělé hmoty a zpolymerované vyjeté motorové oleje, podobně jako v uzeninách.
Nejlepší jogurty z našich byly z Dubu u Prachatic, tam to ale museli zrušit, teď jsou to ty ve skle (na značku si nemohu vzpomenout), a pak samozřejmě originál jogurty z Balkánu, Řecka a Turecka. Někdy se objeví v našich obchodech a to je pak zážitek!
5068 příspěvků 7.6.08 09:31
Tento Jogurtovy smotanovy krem Danone bol pred par rokmi velky hit..poznam ludi co ho robia doteraz a maju ho velmi radi…je lahodny a urcite lepsi a cistejsi ako tie dlhotrvacne jogurtove kremy z obchodov. Kto ma deti a deti radi taketo veci, kto sam ma rad- recept oceni…;-)..pekny den ..:))
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Mně se tedy recept líbí. Bohužel moje děti chtějí jen určité druhy jogurtů (od labužníků by to jistě schytaly
a my dospělí jogurty nejíme.
Kdyby tomu bylo jinak, vyzkoušela bych.
Terrinko, Maňánek má pravdu s tím názvem receptu, raději to oprav. Pro tyto záležitosti existují dost přísné zákony… (I když myslím, že by Tě nikdo nepopotahoval, proč to pokoušet, že.) Krásný víkend. Bona
9 příspěvků 25.1.09 03:43
Jogurt by neměl obsahovat žádné stabilizátory a musi obsahovat živé bakterie, pokud toto nesplnuje uz to neni jogurt ale jen jakasi náhražka. Labuznik je clovek vychutnavajici kvalitu jidla predevsim, proto se Terrinko Gemma rozepisuje vyzivne zrovna u tveho receptu na JOGURT. Nehlede k tomu, ze se najdou labuznici, kteri si radi prectou nazory a pripadne pripominky k vylepseni a jak se co povedlo (jako napriklad ja, vzhledem k tomu, ze jim jogurt kazdy den). Proto tady ta moznost zanechani nazoru je.
nevím, jak jsi přišla na to, že to je recept na jogurt Danone. Danone je firma, která vyrábí také jogurty, ale rozhodně ne podle tohoto receptu.
A ještě poznámka pro tebe: kdyby si ten recept přečetl někdo od firmy Danone, tak tě může žalovat a budeš platit jak mourovatá.
245 příspěvků 25.1.09 03:43
Esi vono to nebude tim, že voni nechtěj slyšet lautr nic jinýho než chválu.
Ne, ale vážně - píšu o tom, protože tohle je rcept na jogurt a u toho na tom záleží, jinde to tak podstané není.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Všimni si, každý labužník píše v receptech mléko, ať je to recept na to, či ono a nikde jsem si teda fakt nevšimla, že je tam napsáno biomléko. Proč se teda výživně rozepisuješ zrovna u mého receptu, to mi teda není jasné! Měj se Jana
245 příspěvků 25.1.09 03:43
Ale biomléko přece není problém, jsem tu už šest týdnů a nic jiného tady nepijeme. dokonce ho kupuji v takovém obyčejném krámě a v Plusu ho mají běžně. Já teda nevím jak ty, ale já dělám jogurt doma právě proto, že nám ty náhražky nechutnají, anžto jsme labužníci. Takže ne, že naše tělo jednou za čas náhražky snese, ono je má každý den v tom kupovaném a jednou za čas chce něco dobrého, přírodního.
Ony jsou zá:,–(y a zá:,–(y. Já s chutí poruším jednou za čas zá:,–(u racionální výživy a usmažím na sádle nebo si dám full breakfast, to je slanina, vajíčka, párky, toasty, fazole, rajčata, máslo - no zkrátka hafo věcí. Ale nachci a nebudu porušovat tak, abych do sebe cpala dalši chemii, když už je jí takhle kolem mne hafo.
Víš, jak se těmhle umělým věcem říká u nás? „Junk food“, to je strava z popelnice. Hlavně se tím myslí fastfoody.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
ne,ne,ne, opravdu tam být nemusí. Tento jogurt není tuhý jak pudink, je řidší. Ale možná, že ty to kamilio znáš trochu jinak. Tenhle je fakt prima a je to domácí Danone, nemůže to být výrobní originál, ale stejně děkuji za pochvalu.
Měj se krásně a pěkný výkend! Jana
Gemmo, jistě dobře znáš jaké je tady u nás kupované mléko, to už bychom to mohli rovnou dělat z vody! No a ty náhražky naše tělo jednou za čas snese, přece neděláme jogurt každý den a jsme labužníci, tak nemůžeme být ve všem tak striktní. Zá:,–(y se občas porušují a někdy dokonce s chutí.
245 příspěvků 25.1.09 03:43
Terrinko promiň, nechci kritizovat, jen podat svůj pohled na věc. Jogurt dělám hodně často, právě kvůli té želatine, škrobu a pod.
Nejlepší je z obyčejného mléka. Ono je tedy vlastně dnes neobyčejné. Myslím mléko tak, jak ho kráva nadojí, dřív než se začne odstřeďovat a obohacovat různými jinými, ponejvíce podřadnými rostlinými tuky. Pokud není k sehnání tak z biomléka. Jak se do toho začnou dávat různé kondensované a jiné rádobymléčné náhražky vyjde to nastejno jako si koupit jogurt hotový, akorát je s tím nesrovnatelně víc práce.
Mléko zahřívám stejně jako ty, jogurt, který se do něj přidává musí být živý a lepší jsou jogurtové kvasinky. Vím, že se dají koupit i v ČR, v obchodech se zdravou výživou. Nepoužívám jogurtovač, který zabírá hrozného místa, ale směs naleju do ramekinů a strčím do trouby velmi mírně vyhřáté (ani ne 50st. C), kde je nechám 3 - 5 hodin nebo si půjčím od sousedky pomalý hrnec, ten je na to řekla bych nejlepší.
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Jani, aby to byl jogurt Danone, tak ti tam chybí ještě přidat asi 4 litry želatiny. Jinak recept super!