Recept Jižanské smažené krokety - Hush Puppy s kreolskou omáčkou

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na těžké pánvi postavené na středně vysokém ohni rozehřát olej na 180°C, nebo až malý kousek těstíčka vhozený do oleje syčí a plave. Nerozpálit olej příliš, protože Hushpuppy by se smažily rychle a uvnitř neudělaly. Ve velké míse smíchat kukuřičnou krupici, mouku, vejce, sůl, jedlou sodu, mléko a vodu. Vše umíchat v hladké poměrně tuhé těstíčko bez hrudek. Je-li příliš tuhé, tak přidat mléko, je-li řídké přidat kukuřičnou krupici. Pomocí dvou lžic vytvarovat krokety a ty vhazovat do horkého oleje 180°C - 190°C). Smažit asi 4 - 6 najednou. Během 10 sekund krokety vyplavou nahoru a začnou hnědnout. Smažit je po všech stranách tak 5 minut do zlatohněda. Vyjmout je na ubrousek a pokračovat se zbytkem smažení. Mohou se udržovat v teplé troubě asi 30 minut do podávání. Podávat je horké. Jsou výborné s čerstvě připravenou smaženou rybou, cole slaw, tatarskou omáčkou a hranolky (french fries). Tatarská omáčka: Do mixeru dát všechny ingredience až na olej. Rozmixovat asi 1/2 sekundy a potom pomalinku v pramínku přidávat olej, až vznikne něco jako majonéza. PS. Říká se, že krokety Hush Puppy vznikly někdy začátkem 18tého století díky uršulinským jeptiškám, které přišly do oblasti New Orleans z Francie. Z obyčejné kukuřičné krupice vytrvořily jídlo, které nazvali ¨croquettes de maise¨ avšak tyto krokety, které se rychle rozšířily údajně dostaly své jméno od kreolské kuchařky, která když smažila krokety k smaženému sumci a její štěně začalo kňučet, nějaké mu hodila s poznámkou ¨hush puppy¨(utiš se štěně). Hush Puppy je také značkové jméno bot.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 13.04.07 vloženo
  • 3955x zobrazeno

Ingredience

  • krokety:
  • rostlinný olej na smažení
  • 1 čtvrtlitrový hrnek kukuřičné krupice
  • 1 čtvrtlitrový hrnek hladké mouky
  • 2 lžíce na jemno posekané jarní cibulky
  • 1 našlehané vejce
  • 3/4 lžičky soli
  • špetka kayenského pepře
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • až 250 ml kyšky
  • kreolská tatarská omáčka:
  • 1 vejce
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky posekaného česneku
  • 4 lžíce posekaných naložených okurek
  • 2 lžičky křenu
  • 1 lžíce kreolské hořčice, nebo podobné
  • 2 lžičky posekané petrželky
  • 3 lžíce posekané jarní cibulky
  • Tabasco podle chuti
  • 375 ml rostlinného oleje
  • mořská sůl podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jižanské smažené krokety - Hush Puppy s kreolskou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz