Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na těžké pánvi postavené na středně vysokém ohni rozehřát olej na 180°C, nebo až malý kousek těstíčka vhozený do oleje syčí a plave. Nerozpálit olej příliš, protože Hushpuppy by se smažily rychle a uvnitř neudělaly. Ve velké míse smíchat kukuřičnou krupici, mouku, vejce, sůl, jedlou sodu, mléko a vodu. Vše umíchat v hladké poměrně tuhé těstíčko bez hrudek. Je-li příliš tuhé, tak přidat mléko, je-li řídké přidat kukuřičnou krupici. Pomocí dvou lžic vytvarovat krokety a ty vhazovat do horkého oleje 180°C - 190°C). Smažit asi 4 - 6 najednou. Během 10 sekund krokety vyplavou nahoru a začnou hnědnout. Smažit je po všech stranách tak 5 minut do zlatohněda. Vyjmout je na ubrousek a pokračovat se zbytkem smažení. Mohou se udržovat v teplé troubě asi 30 minut do podávání. Podávat je horké. Jsou výborné s čerstvě připravenou smaženou rybou, cole slaw, tatarskou omáčkou a hranolky (french fries). Tatarská omáčka: Do mixeru dát všechny ingredience až na olej. Rozmixovat asi 1/2 sekundy a potom pomalinku v pramínku přidávat olej, až vznikne něco jako majonéza. PS. Říká se, že krokety Hush Puppy vznikly někdy začátkem 18tého století díky uršulinským jeptiškám, které přišly do oblasti New Orleans z Francie. Z obyčejné kukuřičné krupice vytrvořily jídlo, které nazvali ¨croquettes de maise¨ avšak tyto krokety, které se rychle rozšířily údajně dostaly své jméno od kreolské kuchařky, která když smažila krokety k smaženému sumci a její štěně začalo kňučet, nějaké mu hodila s poznámkou ¨hush puppy¨(utiš se štěně). Hush Puppy je také značkové jméno bot.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jižanské smažené krokety - Hush Puppy s kreolskou omáčkou