Recept Jižanské smažené krokety - Hush Puppy s kreolskou omáčkou

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na těžké pánvi postavené na středně vysokém ohni rozehřát olej na 180°C, nebo až malý kousek těstíčka vhozený do oleje syčí a plave. Nerozpálit olej příliš, protože Hushpuppy by se smažily rychle a uvnitř neudělaly. Ve velké míse smíchat kukuřičnou krupici, mouku, vejce, sůl, jedlou sodu, mléko a vodu. Vše umíchat v hladké poměrně tuhé těstíčko bez hrudek. Je-li příliš tuhé, tak přidat mléko, je-li řídké přidat kukuřičnou krupici. Pomocí dvou lžic vytvarovat krokety a ty vhazovat do horkého oleje 180°C - 190°C). Smažit asi 4 - 6 najednou. Během 10 sekund krokety vyplavou nahoru a začnou hnědnout. Smažit je po všech stranách tak 5 minut do zlatohněda. Vyjmout je na ubrousek a pokračovat se zbytkem smažení. Mohou se udržovat v teplé troubě asi 30 minut do podávání. Podávat je horké. Jsou výborné s čerstvě připravenou smaženou rybou, cole slaw, tatarskou omáčkou a hranolky (french fries). Tatarská omáčka: Do mixeru dát všechny ingredience až na olej. Rozmixovat asi 1/2 sekundy a potom pomalinku v pramínku přidávat olej, až vznikne něco jako majonéza. PS. Říká se, že krokety Hush Puppy vznikly někdy začátkem 18tého století díky uršulinským jeptiškám, které přišly do oblasti New Orleans z Francie. Z obyčejné kukuřičné krupice vytrvořily jídlo, které nazvali ¨croquettes de maise¨ avšak tyto krokety, které se rychle rozšířily údajně dostaly své jméno od kreolské kuchařky, která když smažila krokety k smaženému sumci a její štěně začalo kňučet, nějaké mu hodila s poznámkou ¨hush puppy¨(utiš se štěně). Hush Puppy je také značkové jméno bot.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 13.04.07 vloženo
  • 4056x zobrazeno

Ingredience

  • krokety:
  • rostlinný olej na smažení
  • 1 čtvrtlitrový hrnek kukuřičné krupice
  • 1 čtvrtlitrový hrnek hladké mouky
  • 2 lžíce na jemno posekané jarní cibulky
  • 1 našlehané vejce
  • 3/4 lžičky soli
  • špetka kayenského pepře
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • až 250 ml kyšky
  • kreolská tatarská omáčka:
  • 1 vejce
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky posekaného česneku
  • 4 lžíce posekaných naložených okurek
  • 2 lžičky křenu
  • 1 lžíce kreolské hořčice, nebo podobné
  • 2 lžičky posekané petrželky
  • 3 lžíce posekané jarní cibulky
  • Tabasco podle chuti
  • 375 ml rostlinného oleje
  • mořská sůl podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jižanské smažené krokety - Hush Puppy s kreolskou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hraběnčiny řezy

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Cuketové placky Cuketové placky
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz