Recept Jistebnický bouchanec (ze zbytku masa)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z mouky, vajec, vody a soli zaděláme velice tuhé těsto. Necháme ho asi 15 minut odpočnout a potom ho na hrubo nastrouháme do pekáčku. Necháme ho oschnout a potom ho na sucho v troubě opražíme do zlatova. Maso pomeleme a přidáme ho ke strouhání v pekáčku se kterým ho promícháme. Zalijeme ho osoleným vývarem, máslem, opepříme a upečeme do měkka. Podáváme s polévkou.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 13.03.07 vloženo
  • 3265x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g zbytku pečeného kůzlečího, nebo jehněčího masa
  • 50 g másla
  • 500 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • 1 lžíce studené vody
  • 2 dl vývaru
  • sůl a bílý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jistebnický bouchanec (ze zbytku masa)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
RomanaDanhelova
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Jistebnický bouchanec (ze zbytku masa).

Ten recept je dobrej.Jen sem chtěla říct že také pocházím z Jitebnice.Budu ráda když odepíšeš. Přem děkuju. Romana

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz