Recept Jistebnický bouchanec (ze zbytku masa)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z mouky, vajec, vody a soli zaděláme velice tuhé těsto. Necháme ho asi 15 minut odpočnout a potom ho na hrubo nastrouháme do pekáčku. Necháme ho oschnout a potom ho na sucho v troubě opražíme do zlatova. Maso pomeleme a přidáme ho ke strouhání v pekáčku se kterým ho promícháme. Zalijeme ho osoleným vývarem, máslem, opepříme a upečeme do měkka. Podáváme s polévkou.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 13.03.07 vloženo
  • 3335x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g zbytku pečeného kůzlečího, nebo jehněčího masa
  • 50 g másla
  • 500 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • 1 lžíce studené vody
  • 2 dl vývaru
  • sůl a bílý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jistebnický bouchanec (ze zbytku masa)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jistebnický bouchanec (ze zbytku masa)

RomanaDanhelova
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Jistebnický bouchanec (ze zbytku masa).

Ten recept je dobrej.Jen sem chtěla říct že také pocházím z Jitebnice.Budu ráda když odepíšeš. Přem děkuju. Romana

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz