Recept Jiný, také dobrý tvarohový závin

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Hladkou mouku prosejeme s práškem do pečiva, přidáme cukr, kůru a vanilku. Poté do mouky rozsekáme máslo, přidáme žloutky a jenom tolik vína, aby těsto bylo dosti tuhé. Vypracované těsto dáme do studena na 1/2 hodiny. Potom ho vyválíme, potřeme dobrou tvarohovou nádivkou, sbalíme, potřeme vajíčkem a dáme pěci na máslem potřený plech. Upečený závin pocukrujem a zchladlý nakrájíme na řezy.

Recept je z kategorií: Záviny

Nahlásit recept

  • 10.01.04 vloženo
  • 10422x zobrazeno

Ingredience

  • 300g hladké mouky
  • 70g krystalového cukru
  • jamně nastrouhanou citronovou kůru
  • vanilkový cukr
  • na špičku nože amonia, nebo prášku do pečiva
  • 160g másla
  • 2 žloutky
  • podle potřeby bílé víno
  • Tvarohová nádivka podle receptů z Labužníka na ¨Hanácké koláče¨, ¨Domažlické koláče¨, nebo ¨Nádivka do tažených závinů¨
  • 1 vejce na potření
  • 10g másla na potření plechu
  • 10g vanilkového cukru + 10g mletého cukru na pocukrování

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jiný, také dobrý tvarohový závin

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz