Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Připravíme si vše na klasický bramborák. Podusíme bez další úpravy kysané zelí, na pánvi opečeme prejt. Pro každou porci usmažíme bramborák, takové velikosti, jak potřebujeme velkou porci. Bramborák položíme na talíř, na polovinu dáme podušené teplé zelí, na zelí rozprostřeme opečený prejt a přiklopíme druhou polovinou bramboráku. Místo prejtu je možné využít i ochucené zbytky pečeného masa, ale s prejtem je to vynikající. Po snězení je každý opravdu nabouchaný.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
dobré pivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
27.10.14 13:39
Vyzkoušel jsem, a ne poprvé! Ale poprvé jsem toto výborné a vydatné jídlo vyfotil.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jilemnický bouchanec
1 příspěvek 2.11.14 07:36
Tak na to se fakt těším.
Jednoduché, ale při představě kombinací chutí, se už teď oblizuji.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
tak tohle rovnou ukládám, abych nezapomněla! Snad seženu pěkné jitrnice, prejt jsem tu nikde neviděla prodávat. Nakonec - od oběda zbylo pár bramboráků, tak už vím co s nimi zítra provedu…:-) Díky
tak to ti ráda poradím. Kupuji ho v Globusu, beru ho vždy tak 2 kg, (není drahý ) doma ho naporcuji asi tak po 300 - 400 g a dám do mrazáku. Podle potřeby dávám pak do bouchance, nebo máme rádi prejt, podušené kyselé zelí a brambory. Při prosmažení trochu zasypu strouhankou ( stáhne přebytečný tuk) a dochutím majoránkou. Když dělám toto jídlo, udělám vždy o dva více a zamrazím, potom ohřívám v mikrovlnce. Zdraví a dobrou chuť u tohoto jídla přeje Vali.
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Poradíte prosím, kde je možné sehnat prejt v době, kdy zabíjačky nejsou zrovna na pořadu dne (tj. mimo zimu)?
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Tento bouchanec vyzkouším taky. Docela mám na něj chuť !
Hahaha, jak jsem slyšela od Vali, ta nabouchanost je fakt funkční, protože habáně to snědlo, lehlo a dvě hodiny nevědělo o světě…a to přímo u šéfkuchařky Vali na kanapi…
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Opravdu super. A pro obměnu není ani špatná kombinace syrové kysané zelí s osmahnutým, pokrájeným uzeným, nebo masovou směsí dle momentální chuti, či zásob v lednici. Vážně stojí za vyzkoušení.
Doporučuji, je to fakt bouchanec. Záleží na chuti, ale já to zelí dávám jen okapané a trošku pokrájené - studené,nepodušené. Mooooc dobré.