Recept Jilemnický bouchanec

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jilemnický bouchanec

Postup

Připravíme si vše na klasický bramborák. Podusíme bez další úpravy kysané zelí, na pánvi opečeme prejt. Pro každou porci usmažíme bramborák, takové velikosti, jak potřebujeme velkou porci. Bramborák položíme na talíř, na polovinu dáme podušené teplé zelí, na zelí rozprostřeme opečený prejt a přiklopíme druhou polovinou bramboráku. Místo prejtu je možné využít i ochucené zbytky pečeného masa, ale s prejtem je to vynikající. Po snězení je každý opravdu nabouchaný.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 26.10.04 vloženo
  • 8226x zobrazeno

Ingredience

  • Ingredience na klasický bramborák
  • kysané zelí
  • prejt;

Doporučená příloha

  • dobré pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

parles 27.10.14 13:39

Vyzkoušel jsem, a ne poprvé! Ale poprvé jsem toto výborné a vydatné jídlo vyfotil.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Jilemnický bouchanec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jilemnický bouchanec

hepy
1 příspěvek 2.11.14 07:36

Tak na to se fakt těším.
Jednoduché, ale při představě kombinací chutí, se už teď oblizuji.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jilemnický bouchanec- Valinko,

tak tohle rovnou ukládám, abych nezapomněla! Snad seženu pěkné jitrnice, prejt jsem tu nikde neviděla prodávat. Nakonec - od oběda zbylo pár bramboráků, tak už vím co s nimi zítra provedu…:-) Díky

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jilemnický bouchanec *- Lucianko

tak to ti ráda poradím. Kupuji ho v Globusu, beru ho vždy tak 2 kg, (není drahý ) doma ho naporcuji asi tak po 300 - 400 g a dám do mrazáku. Podle potřeby dávám pak do bouchance, nebo máme rádi prejt, podušené kyselé zelí a brambory. Při prosmažení trochu zasypu strouhankou ( stáhne přebytečný tuk) a dochutím majoránkou. Když dělám toto jídlo, udělám vždy o dva více a zamrazím, potom ohřívám v mikrovlnce. Zdraví a dobrou chuť u tohoto jídla přeje Vali.

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jilemnický bouchanec *

Poradíte prosím, kde je možné sehnat prejt v době, kdy zabíjačky nejsou zrovna na pořadu dne (tj. mimo zimu)?

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jilemnický bouchanec *

Tento bouchanec vyzkouším taky. Docela mám na něj chuť !

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jilemnický bouchanec *

Hahaha, jak jsem slyšela od Vali, ta nabouchanost je fakt funkční, protože habáně to snědlo, lehlo a dvě hodiny nevědělo o světě…a to přímo u šéfkuchařky Vali na kanapi… ;-)))

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jilemnický bouchanec.

Opravdu super. A pro obměnu není ani špatná kombinace syrové kysané zelí s osmahnutým, pokrájeným uzeným, nebo masovou směsí dle momentální chuti, či zásob v lednici. Vážně stojí za vyzkoušení. ;-)

Eja
3863 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jilemnický bouchanec.

Doporučuji, je to fakt bouchanec. Záleží na chuti, ale já to zelí dávám jen okapané a trošku pokrájené - studené,nepodušené. Mooooc dobré.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz