Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
rastoba Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Připravíme si kvásek a necháme jej vzejít na teplém místě. Mezitím do teplého mléka vmícháme cukr, vajíčka a všechny 3 tuky(heru a sádlo rozpustíme).Poté vmícháme trochu mouky, kvásek opět mouku, osolíme a poté již přidáváme tolik mouky, aby se nám vytvořilo pěkné pevné těsto.Necháme jej vykynout a poté z něj bereme kousky , z kterých uděláme válečky a ty vytvarujeme do preclíku.Pomažeme sádlem plech i jidáše a dáme do trouby na 200 stupňů a pečeme než zezlátnou.Po vytáhnutí je potřeme medem.
Recept je z kategorií: Buchty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jidáše-tradiční velikonoční jídlo