Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Máslo se žloutky a cukrem utřeme, přidáme sůi, mouku, kvásek, kuru a vanilku. Vypracujeme tuhé těsto jako na vánočku a necháme v teple vykynout. Z těsta po vykynutí vyválíme šišku, nakrájíme ji na stejně velké kousky, každý vyválíme na dlouhý tenký váleček a stočíme do spirály. Na pomaštěném plechu po vykynutí potřeme teplým máslem nebo žloutkem a pečeme asi 40 minut dorůžova. Upečené pokapeme medem nebo rozřízneme a na řezu medem potřeme. Zapíjíme kávou, čajem, kakaem.
Recept je z kategorií: Teplé předkrmy Velikonoční recepty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
4.4.13 20:20
Jidáše se mi povedly, škoda, že jsem je nestačila vyfotit. Přidala jsem
do nich skořicový cukr, chutnaly skvěle .
28.3.13 12:43
Tento recept je tomu našemu nejvíce podobný, dáváme na 0,5 kg mouky 3 žloutky, 100g másla a 60 g cukru. A špetku muškátového oříšku.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 6 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jidáše (jednodušší metoda)
43 příspěvků 25.1.09 03:43
vyzkoušela jsem a obdarovaní chrochtali blahem. Díky