Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Turecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Formu s vyšším okrajem vyložit alobalem tak, aby přesahoval okraje formy. Vymastit jemným olejem, nebo máslem. Smíchat cukr, vodu, kůru (bez bílé části!) a šťávu. Na středním ohni bez vaření zahřívat a pomocí navlhčeného štetce stírat krystalky cukru dolů. Přivéct k bodu varu a přestat míchat. Vařit po 5 minut. Teplota musí dosáhnout 105°C (nebo žlička cukru ve studené vodě musí utvořit dlouhou nit). V misce smíchat polovinu vody navíc s želatynou a tu nad horkou párou nahřívat, až se rozpustí. V jine misce rozmíchat druhou polovinu vody se škrobem dohladka. Přidat želatynu a škrob do uvařeného cukru. Vařit na středním ohni tak dlouho, až se směs vyčistí. Přidat pomerančovou, nebo růžovou vodu z květů a několik kapek barviva. Přecedit do plechu a nechat ztuhnout v chladničce do druhého dne. Jakmile se Lakum začne oddělovat ode stran plechu, tak jej vyklopit na pocukrované prkénko, odloupnout alobal a Lakum nakrájet na kostičky. Ty obalit v pudrovém cukru. Uschovat ve vzduchotěsné krabici v chladnu.
Recept je z kategorií: Cukroví nepečené
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Ještě jiný turecký med - Rahat Lokum
Ajto, asi mam spatnou vasi e-mail adresu. Prijdu do Alberta na 11.30. Napsala jsem take Snehurce.
Navidenou,
ajto, vcera jsem vam poslala e-mail s moji adresou, tak prijdete na kafe k nam (manzel dnes rano v 5 odjel smerem Praha-Kanada.). Nemuzu jezdit autem, nejsem pojistena (mame potize s dovezenym autem) Mimo jine mam pro vas doma 2 sacky salotky!!! Posilam jeste jednu e-mail!
Doufam ze navidenou!
590 příspěvků 25.1.09 03:43
kolem 11:30 se budeme „potulovat“ v jesenickém Albertu, poznáš nás podle pytlíku šalotky ;o) Kdyby něco, tak Sněhurka má moje telefonní číslo…
)
ajta & toast
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak mi do dnešního rána žádný email nepřišel…
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi, není se zač omlouvat… alespoň si mohou Labužníci vybrat…
)
Z jiného soudku: toastíka jsi tak „zblbla“ tou šalotkou, že chce jet zítra do Jeseníku nakupovat!!!!
))))) Nemáš třeba chvilku čas na kafčo??
Kdyžtak budu ještě chvilku na chatu…
Musím se omluvit ajtě za tento recept, ale nevěděla jsem, že během stejné doby také jeden píše. Každý je však jiný:o)