Recept Ještě jeden "Ať žije Julius César!" salát

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Předehřát troubu na 180°C. Pomocí prstů vydloubat střítku z kousků bagety tak, že zůstanou stěny asi 7mm silné. Položit krutonky do mísy s olejem a otáčet je a ždímat jako houbu, až absorbují všechen olej. Poskládat krutónky na plech tak, aby horký vzduch mohl proudit otvorem¨O¨. Péct krutónky asi 20min., až jsou křupavé a zlatavé barvy. Položit vejce do vařící vody na 40 vteřin, ihned ho vyjmout a nechat pod studenou tekoucí vodou po 15 vteřin, aby se přestaly vařit. Tento proces se může vynechat pro ty, kterým nevadí syrové vejce. Připravit dresing/omáčku. Vložit sůl a pepř do dřevěné, nebo jiné salátové mísy s hrubými stěnami. Pomocí zadní strany lžíce rozmačkat česnek na pastu. Přidat serdelky a zase utřít. Stejně pokračovat po každém přidání hořčice, worcestershire omáčky, žloutku a citronové šťávy. Dávat pozor, aby každá ingredience byla pořádně zamíchaná na pastu, před přidáním další. Přidat ocet a olej. Dobře vše promíchat. Položit krutónku na talířek otvorem nahoru a postavit do ní kytičku salátových listů. Pokapat 2 lžícemi dresingu a hodně vše posypat sýrem. Salát vypadá velice slavnostně! P.S.: Vejce se vaří po 40 vteřin pro ty, co mají stach ze syrového vajíčka. Nemáte-li hrubou mísu, pak můžete připravir dresing v mixéru, ale musí se mixovat oparně, aby nevznikla majonéza. Může se také připravit ve hmoždíři (kamenný hmoždíř pro orientální kuchyni je ideální). Salát je původně z Mexika, ale tato verse je vytvořena mladým kanadským umělcem.

Recept je z kategorií: Různé saláty

Nahlásit recept

  • 09.04.03 vloženo
  • 10234x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

Krutónové prstence:

  • 1 bageta o průměru asi 10cm, nakrájení na 7cm dlouhé kousky
  • olivový olej

Salát:

  • 1 vejce
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžička pepře
  • 4 stroužky česneku
  • 2 sardelky, nebo 1 lžička sardelové pasty
  • 2 lžičky dijónské hořčice
  • 1 1/2 lžičky citronové šťávy
  • 1 lžička Worcestershire omáčky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 1/2 lžičky octa z červeného vína
  • 2 velké hlávky románského salátu, jenom srdíčka, venkovní listy uschované na jiný účel (třeba na recept ¨Losos v listí¨z Labužníka)
  • 8 lžic nastrouhaného Parmigiano-Reggiano sýru, nebo podobného
  • 4 krutónkové prstence

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ještě jeden "Ať žije Julius César!" salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz