Recept Ještě jeden "Ať žije Julius César!" salát

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Předehřát troubu na 180°C. Pomocí prstů vydloubat střítku z kousků bagety tak, že zůstanou stěny asi 7mm silné. Položit krutonky do mísy s olejem a otáčet je a ždímat jako houbu, až absorbují všechen olej. Poskládat krutónky na plech tak, aby horký vzduch mohl proudit otvorem¨O¨. Péct krutónky asi 20min., až jsou křupavé a zlatavé barvy. Položit vejce do vařící vody na 40 vteřin, ihned ho vyjmout a nechat pod studenou tekoucí vodou po 15 vteřin, aby se přestaly vařit. Tento proces se může vynechat pro ty, kterým nevadí syrové vejce. Připravit dresing/omáčku. Vložit sůl a pepř do dřevěné, nebo jiné salátové mísy s hrubými stěnami. Pomocí zadní strany lžíce rozmačkat česnek na pastu. Přidat serdelky a zase utřít. Stejně pokračovat po každém přidání hořčice, worcestershire omáčky, žloutku a citronové šťávy. Dávat pozor, aby každá ingredience byla pořádně zamíchaná na pastu, před přidáním další. Přidat ocet a olej. Dobře vše promíchat. Položit krutónku na talířek otvorem nahoru a postavit do ní kytičku salátových listů. Pokapat 2 lžícemi dresingu a hodně vše posypat sýrem. Salát vypadá velice slavnostně! P.S.: Vejce se vaří po 40 vteřin pro ty, co mají stach ze syrového vajíčka. Nemáte-li hrubou mísu, pak můžete připravir dresing v mixéru, ale musí se mixovat oparně, aby nevznikla majonéza. Může se také připravit ve hmoždíři (kamenný hmoždíř pro orientální kuchyni je ideální). Salát je původně z Mexika, ale tato verse je vytvořena mladým kanadským umělcem.

Recept je z kategorií: Různé saláty

Nahlásit recept

  • 09.04.03 vloženo
  • 10333x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

Krutónové prstence:

  • 1 bageta o průměru asi 10cm, nakrájení na 7cm dlouhé kousky
  • olivový olej

Salát:

  • 1 vejce
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžička pepře
  • 4 stroužky česneku
  • 2 sardelky, nebo 1 lžička sardelové pasty
  • 2 lžičky dijónské hořčice
  • 1 1/2 lžičky citronové šťávy
  • 1 lžička Worcestershire omáčky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 1/2 lžičky octa z červeného vína
  • 2 velké hlávky románského salátu, jenom srdíčka, venkovní listy uschované na jiný účel (třeba na recept ¨Losos v listí¨z Labužníka)
  • 8 lžic nastrouhaného Parmigiano-Reggiano sýru, nebo podobného
  • 4 krutónkové prstence

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ještě jeden "Ať žije Julius César!" salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz