Recept Ještě jeden "Ať žije Julius César!" salát
babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Předehřát troubu na 180°C. Pomocí prstů vydloubat střítku z kousků bagety tak, že zůstanou stěny asi 7mm silné. Položit krutonky do mísy s olejem a otáčet je a ždímat jako houbu, až absorbují všechen olej. Poskládat krutónky na plech tak, aby horký vzduch mohl proudit otvorem¨O¨. Péct krutónky asi 20min., až jsou křupavé a zlatavé barvy. Položit vejce do vařící vody na 40 vteřin, ihned ho vyjmout a nechat pod studenou tekoucí vodou po 15 vteřin, aby se přestaly vařit. Tento proces se může vynechat pro ty, kterým nevadí syrové vejce. Připravit dresing/omáčku. Vložit sůl a pepř do dřevěné, nebo jiné salátové mísy s hrubými stěnami. Pomocí zadní strany lžíce rozmačkat česnek na pastu. Přidat serdelky a zase utřít. Stejně pokračovat po každém přidání hořčice, worcestershire omáčky, žloutku a citronové šťávy. Dávat pozor, aby každá ingredience byla pořádně zamíchaná na pastu, před přidáním další. Přidat ocet a olej. Dobře vše promíchat. Položit krutónku na talířek otvorem nahoru a postavit do ní kytičku salátových listů. Pokapat 2 lžícemi dresingu a hodně vše posypat sýrem. Salát vypadá velice slavnostně! P.S.: Vejce se vaří po 40 vteřin pro ty, co mají stach ze syrového vajíčka. Nemáte-li hrubou mísu, pak můžete připravir dresing v mixéru, ale musí se mixovat oparně, aby nevznikla majonéza. Může se také připravit ve hmoždíři (kamenný hmoždíř pro orientální kuchyni je ideální). Salát je původně z Mexika, ale tato verse je vytvořena mladým kanadským umělcem.
Recept je z kategorií: Různé saláty
- 09.04.03 vloženo
- 11715x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
Krutónové prstence:
- 1 bageta o průměru asi 10cm, nakrájení na 7cm dlouhé kousky
- olivový olej
Salát:
- 1 vejce
- 1/4 lžičky soli
- 1 lžička pepře
- 4 stroužky česneku
- 2 sardelky, nebo 1 lžička sardelové pasty
- 2 lžičky dijónské hořčice
- 1 1/2 lžičky citronové šťávy
- 1 lžička Worcestershire omáčky
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 1/2 lžičky octa z červeného vína
- 2 velké hlávky románského salátu, jenom srdíčka, venkovní listy uschované na jiný účel (třeba na recept ¨Losos v listí¨z Labužníka)
- 8 lžic nastrouhaného Parmigiano-Reggiano sýru, nebo podobného
- 4 krutónkové prstence
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Ještě jeden "Ať žije Julius César!" salát
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Ještě jeden "Ať žije Julius César!" salát