Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Čočku přebereme, propláchneme, zalijeme dostatečným množstvím vody a dáme vařit. V kastrolu zlehka osmahneme na kostky nakrájenou libovou slaninu spolu s nakrájenou cibulí, houbami a kořenovou zeleninou. Přidáme na kostky nakrájené oloupané brambory, vlijeme tam částečně předvařenou scezenou čočku a zalejeme vyvarem. Vše společně uvaříme doměkka. Na závěr dochutíme špetkou soli, cukru a octem. Nahoru mužete dát malou lžičku šlehačky s posekanou pažitkou, anebo jenom petrželku, nebo jinou bylinku.
Recept je z kategorií: Luštěninové polévky
Pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jesenická čočková polévka
Bento, mas pravdu, jenze tento recept je z hnede cocky, kterou pro ceske recepty mam prece jenom nejradeji. Ona jinak chutna, ale take se musi varit trochu dele nez cervena…Dekuji za navstevu
babi,
ja som videl v indii cocku davaju do tlakovych hrncov.Ja pouzivam casto indicku ale ta ma tendenciu sa rozvarit velmi tychlo.
PS:
Pozeral som na tento recept a nevedel som co je cocka , uz vim , sosovica.
esme, ja mam cocku take rada jak v polevce, tak trebas na kyselo s volskym okem, uzeninou a nalozenou okurkou…klasiku. Pro ceska jidla zasadne pouzivam hnedou cocku (nekdy francouzskou zelenou puy). Nejprve ji preberu, pod studenou vodou properu a dam varit do studene vody (tak zustane nerozvarena). Kdyz ja napul uvarena, asi po 20 - 30 minutach ji sliji a pak uz podle receptu. Nekteri pouzivaji vodu ve ktere se cocka varila, ja mam rada vyvar. Soli se nakonec. Nekdy kdyz chci mit polevku kremovejsi, cast ji uberu a rozmixuju. Nekdy se vsak stane, ze cocka se rozvari, nejspis je to druhem, nebo starim cocky. V CR se prodava jiz predvarena cocka. Zde si zridka kupuji cocku v konzerve (tak jako fazole) pro rychlost postupu.
4813 příspěvků 13.10.10 02:18
Miluji čočku, určitě si tuto polévku uvařím.
Babi, jak dlouho předváříš přibližně čočku aby to ve finiši bylo vše měkké?
A jaký druh čočky používáš?