Recept Jerky - ze srnčího masa

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V kameninové, nebo plastické nádobě smíchat vodu se solí a do láku namočit maso zbavené jakéhokoliv tuku. Zatížit ho tak, aby lák maso úplně pokrýval. Nechat stát v chladné místnosti nejméně po 12 hodin. Dobře maso slít a poskládat ho na tácy používané v udírně. Vložit do udírny a udit teplým kouřem (ne horkým) asi po 5 dní (může se zkrátit doba tím, že se maso nakrájí na menší kousky) do usušení. Používat dřevo, jako je jabloň, javor, nebo jasan. Úplně suché Jerky skladovat ve vzduchotěsné nádobě, kde vydrží prakticky nekonečně (jest-li jme odstranili jakýkoliv viditelný tuk). Nesmírně chutná pochoutka. TIP: Stejně se dá použít hovězí i jiné libové maso.

Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky

Nahlásit recept

  • 29.08.03 vloženo
  • 8488x zobrazeno

Ingredience

  • srnčí libové maso jakého koliv druhu, ale nejlépe lepší kvality (lepší výsledek, používá se často svalu ze slabiny), nakrájené na 2.5-4cm tlusté proužky, asi 12cm dlouhé
  • Na 4l solného láku (připravit podle množství masa):
  • 225 soli (morton, nebo mořská je dobrá)
  • 4l vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jerky - ze srnčího masa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz