Recept Jeřabinový džem s jablky

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jeřabinový džem s jablky

Postup

Jeřabiny omyjeme, zbavíme stopek a pak uložíme na 24 hodin do mra­zicího boxu. Jsou potom méně trp­ké. Jeřabiny zalijeme octem a litrem vody, necháme 12 hodin táhnout a slijeme. Ovoce znovu zalijeme 2 litry vody, uvedeme do varu a vaří­me 20 minut. Slijeme a necháme okapat. Oloupaná jablka bez já­dřinců nakrájíme na malé kostky. Z vanilkových lusků vyškrábne­me dřeň. Lusky, dřeň, skořici, cukr a ovoce 4 minuty povaříme. Skořici a lusky vyjmeme a plníme do sklenic.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 20.06.03 vloženo
  • 7082x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • na 2 sklenice po 500 ml
  • 600 g jeřabin
  • 1 litr octa
  • 400 g jablek
  • 2 vanilkové lusky
  • 2 tyčky skořice
  • 1 kg želírovacího cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jeřabinový džem s jablky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz