Recept Jeřabinový džem s jablky

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jeřabinový džem s jablky

Postup

Jeřabiny omyjeme, zbavíme stopek a pak uložíme na 24 hodin do mra­zicího boxu. Jsou potom méně trp­ké. Jeřabiny zalijeme octem a litrem vody, necháme 12 hodin táhnout a slijeme. Ovoce znovu zalijeme 2 litry vody, uvedeme do varu a vaří­me 20 minut. Slijeme a necháme okapat. Oloupaná jablka bez já­dřinců nakrájíme na malé kostky. Z vanilkových lusků vyškrábne­me dřeň. Lusky, dřeň, skořici, cukr a ovoce 4 minuty povaříme. Skořici a lusky vyjmeme a plníme do sklenic.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 20.06.03 vloženo
  • 7591x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • na 2 sklenice po 500 ml
  • 600 g jeřabin
  • 1 litr octa
  • 400 g jablek
  • 2 vanilkové lusky
  • 2 tyčky skořice
  • 1 kg želírovacího cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jeřabinový džem s jablky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Cuketové placky Cuketové placky
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz