Recept Jeřabinový džem s hruškami

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jeřabinový džem s hruškami

Postup

Jeřabiny dáme na 24 hodin do mrazicího boxu. Zalijeme octem a litrem vody a necháme 12 hodin táhnout. Octovou vodu slijeme, jeřabiny zalijeme asi 2 litry vody a 20 minut povaříme. Rozvařené jeřabiny protřeme sítem. Hrušky oloupeme, vykrájíme jádřince a na­krájíme na malé kostičky, zalijeme 100 ml vody, vaříme asi 5 minut a poté propasírujeme. 500 g jeřabinového pyré a hruškový protlak smícháme s citronovou šťávou a cukrem. Vše uvedeme do varu a vaříme asi 4 mi­nuty. Horké plníme do sklenic.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 20.06.03 vloženo
  • 4948x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • na 2 sklenice po 500 ml
  • 1 kg jeřabin
  • 1 litr octa
  • 750 g hrušek
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 kg želírovacího cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jeřabinový džem s hruškami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz