Recept Jeřabinová marmeláda

Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Mrazem ožehnuté jeřabiny zbavíme střapin, propláchneme studenou vodou a v čisté studené vodě necháme několik hodin vyluhovat. Potom jeřabiny ocedíme, dáme do kastrolku, podlijeme trochu horkou vodou, rozvaříme a prolisujeme. Prolisovanou dřeň vaříme dále a když začíná houstnout, přidáme cukr a vaříme do potřebné hustoty. Pektin přidáme podle návodu na obalu. Horkou marmeládu plníme do menších skleniček a povazujeme. Marmeláda je příjemné pikantní chuti, vhodná pro různé použití. Čerpáno z časopisu Sešity domácího hospodaření - Zima se zeptá - od Evy Šafářové z r. 1981

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 08.09.06 vloženo
  • 7763x zobrazeno

Ingredience

  • Na 1 kg protlaku
  • 800 g cukru
  • pektin podle návodu výrobce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jeřabinová marmeláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz