Recept Jemný tvarohový nákyp (pro Štíry)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Žemle pokrájíme na drobné kostičky, přelijeme mlékem s cukrem a necháme chvilku stát. Měkký tvaroh utřeme se žloutky, přidáme vanilinový cukr, citrónovou šťávu a nadrobno nakrájené ovoce. Nakonec vmícháme kostičky žemlí a zlehčíme pevně ušlehaným sněhem z bílků. Hmotu rozetřeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Podáváme teplé i studené pokapané ovocnou šťávou. *Tip:* Nákyp lze připravit i s ovocem. Část směsi rozložíme do zapékací misky, poklademe čerstvým nebo kompotovaným ovocem pokrájeným na menší kousky a překryjeme zbylou směsí. Čerpáno z knihy Vaříme podle hvězd (2001).

Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy

Nahlásit recept

  • 16.10.04 vloženo
  • 7787x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 4-5 žemlí
  • 2 vejce
  • 1 PL másla
  • 200 ml mléka
  • 1-2 PL pískového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 50-100 g sušeného či kandovaného ovoce (*rozinky, meruňky, ananas aj.*)
  • citrónová šťáva
  • ovocná šťáva na polití.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jemný tvarohový nákyp (pro Štíry)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Kuře na medu Kuře na medu
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz