Recept Jemný tvarohový nákyp (pro Štíry)

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Žemle pokrájíme na drobné kostičky, přelijeme mlékem s cukrem a necháme chvilku stát. Měkký tvaroh utřeme se žloutky, přidáme vanilinový cukr, citrónovou šťávu a nadrobno nakrájené ovoce. Nakonec vmícháme kostičky žemlí a zlehčíme pevně ušlehaným sněhem z bílků. Hmotu rozetřeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Podáváme teplé i studené pokapané ovocnou šťávou. *Tip:* Nákyp lze připravit i s ovocem. Část směsi rozložíme do zapékací misky, poklademe čerstvým nebo kompotovaným ovocem pokrájeným na menší kousky a překryjeme zbylou směsí. Čerpáno z knihy Vaříme podle hvězd (2001).

Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy

Nahlásit recept

  • 16.10.04 vloženo
  • 7877x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 4-5 žemlí
  • 2 vejce
  • 1 PL másla
  • 200 ml mléka
  • 1-2 PL pískového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 50-100 g sušeného či kandovaného ovoce (*rozinky, meruňky, ananas aj.*)
  • citrónová šťáva
  • ovocná šťáva na polití.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jemný tvarohový nákyp (pro Štíry)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Jarní pochoutka - chřest

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz