Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V mléce rozmícháme žloutky, přidáme vlahý med a zaděláme tím přesité suché přísady. Přidáme posekané ořechy, posekané mandle, předem namočené hrozinky ve lžíci rumu, kůru a dobře vše promícháme. Těsto necháme nejméně přes noc odpočívat. Pak těsto rozetřeme na 2cm vysoko na plech s nízkým okrajem, vyloženým pečícím papírem. Perník do růžova upečeme a prochladlý potíráme kakaovou, nebo čokoládovou polevou. Nakrájíme na proužky, nebo čtverečky a podáváme. Je-li perník po upečení tvrdý, necháme ho odležet po týden, nebo 14 dnů. TIP: Perníky uschováme v krabicích na spíše vlhkém místě. Když je uschováme v plechových krabicích, přidáme k nim kousek jablečné slupky. Perník můžeme polévat polevou až po nakrájení a odležení.
Recept je z kategorií: Perníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jemný perník na plech