Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Shakira Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Mléko, droždí a trochu mouky smícháme a v teple necháme vzejít kvásek. Spolu s ostatní moukou, rozpuštěným vlahým tukem, vejcem a soli zpracujeme těsto. Vyvalíme z něj 2 tenké pláty, navrstvíme na ně makovou nádivku, stočíme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a ihned, bez kynutí, dáme péci na pomaštěném plechu nebo na pečicím papíru. Pečeme 20-25 min. na 220°C-230°C. Nádivku nachystáme tak , že všechny suroviny za stálého míchání necháme přejít var a vychladíme. Čerpáno z knihy "Moučniky".
Recept je z kategorií: Záviny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jemný makový závin
102 příspěvků 20.3.09 16:06
pekla jsem včera. ale teda když jsem se jala válet to těsto, tak se to dostr trhalo a moc dobře se s tím nepracovalo. tak jsem to nechala hodinu kynout a pak už to bylo ok. a nakonec jsem ten stočený závin před pečením nakrájela na kousky a upekla vlastně makové šneky. vypadá to efektně a je to i moc dobrý
194 příspěvků 25.1.09 03:43
V týždni ho určite upečiem a dám vedieť ako to dopadlo. Konečne po rokoch bude zmena.
110 příspěvků 25.1.09 03:43
Makový závin peču jen tento. Je to fakt rychlovka a nevzpominam si aby praskala. Těsto nesmí být moc tenké, pak závin nepopraská. Můj muž říká, že je lepši než z obchodu. Jestli to upečeš, tak dej vědět jak to dopadlo. Doufám že budeš spokojená.
S pozdravem
194 příspěvků 25.1.09 03:43
Máš to prosím Ťa vyskúšané? Nepraská to? Vyzerá to fajn a je to zrejme rychlovka, bez to kysnutia . Ja sa s mojimi závinmi hrajem dosť dlho. A je načase zmeniť.