Recept Jemný, karlovarský knedlík Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Máslo utřeme se solí do pěny. Přidáme žloutky, jeden po druhém, po lžicích mléko a mouku. Do umíchaného těsta přidáme na másle usmažené, na kostky nakrájené housky a zbílků tuhý sníh. Těsto vlijeme do čistého, namočeného a vyždímaného, máslem potřeného ubrousku (nejlépe se připraví, když dáme ubrousek do cedníku), zavážeme dvakrát nití (jednou těsně nad těstem a jednou volně nad těstem) a vaříme jej ve slané vodě po 1/4 hodiny. Pak rozvážeme první zavázání a vaříme dál po 3/4 hodiny. Celkem 1 hodinu. Uvařený vyjmeme z ubrousky a nakrájíme nití. Chcete-li, můžete podávat máslem politý.

Recept je z kategorií: Knedlíky

Nahlásit recept

  • 10.10.02 vloženo
  • 53187x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 70g másla
  • sůl
  • 6 žloutků
  • 1/2l mléka
  • 560g polohrubé mouky
  • 200g housky
  • 20g másla na osmažení housky
  • 6 bílků na sníh
  • 20g másla na ubrousek

Doporučená příloha

  • Hodí se k jemnějším masům.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jemný, karlovarský knedlík

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz