Recept Jemný, karlovarský knedlík Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Máslo utřeme se solí do pěny. Přidáme žloutky, jeden po druhém, po lžicích mléko a mouku. Do umíchaného těsta přidáme na másle usmažené, na kostky nakrájené housky a zbílků tuhý sníh. Těsto vlijeme do čistého, namočeného a vyždímaného, máslem potřeného ubrousku (nejlépe se připraví, když dáme ubrousek do cedníku), zavážeme dvakrát nití (jednou těsně nad těstem a jednou volně nad těstem) a vaříme jej ve slané vodě po 1/4 hodiny. Pak rozvážeme první zavázání a vaříme dál po 3/4 hodiny. Celkem 1 hodinu. Uvařený vyjmeme z ubrousky a nakrájíme nití. Chcete-li, můžete podávat máslem politý.

Recept je z kategorií: Knedlíky

Nahlásit recept

  • 10.10.02 vloženo
  • 53673x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 70g másla
  • sůl
  • 6 žloutků
  • 1/2l mléka
  • 560g polohrubé mouky
  • 200g housky
  • 20g másla na osmažení housky
  • 6 bílků na sníh
  • 20g másla na ubrousek

Doporučená příloha

  • Hodí se k jemnějším masům.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jemný, karlovarský knedlík

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Květáková polévka Květáková polévka
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz