Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
steva Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do třílitrového hrnce dáme vařit vodu osolenou jednou rovnou polévkovou lžící soli. Do větší misky mezitím nastrouháme oloupané studené vařené brambory. Postupně k nim přidáme krupičku, solamyl, nakrájený rohlík, celé vejce a čajovou lžičku soli. Vše dobře propracujeme, rozdělíme na čtyři díly a vytvoříme kulaté knedlíky. Knedlíky postupně dáváme do vroucí vody tak, že po vložení každého z nich počkáme, až se voda začne opět vařit a teprve pak přidáme další knedlík. Když voda začne vřít i po posledním vloženém knedlíku, zmírníme přívod tepelné energie natolik, aby voda vřela jen lehce. Od tohoto okamžiku budou knedlíky hotové za 20 minut. Přesvědčíte se o tom tak, že jeden knedlík rozříznete ostrým nožem nebo bílou nití. Pokud na řezu neobjevíte stopu po syrovém těstě, jsou skutečně hotové. Výborně chutnají nejen k tradičnímu uzenému se zelím, ale ke spoustě dobrých jídel. Pokaždé se povedou.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jemný bramborový knedlík