Recept Jemný bramborový knedlík

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do třílitrového hrnce dáme vařit vodu osolenou jednou rovnou polévkovou lžící soli. Do větší misky mezitím nastrouháme oloupané studené vařené brambory. Postupně k nim přidáme krupičku, solamyl, nakrájený rohlík, celé vejce a čajovou lžičku soli. Vše dobře propracujeme, rozdělíme na čtyři díly a vytvoříme kulaté knedlíky.

Knedlíky postupně dáváme do vroucí vody tak, že po vložení každého z nich počkáme, až se voda začne opět vařit a teprve pak přidáme další knedlík. Když voda začne vřít i po posledním vloženém knedlíku, zmírníme přívod tepelné energie natolik, aby voda vřela jen lehce. Od tohoto okamžiku budou knedlíky hotové za 20 minut. Přesvědčíte se o tom tak, že jeden knedlík rozříznete ostrým nožem nebo bílou nití. Pokud na řezu neobjevíte stopu po syrovém těstě, jsou skutečně hotové.

Výborně chutnají nejen k tradičnímu uzenému se zelím, ale ke spoustě dobrých jídel. Pokaždé se povedou.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 07.03.11 vloženo
  • 5515x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g brambor vařených ve slupce
  • 70 g dětské krupičky
  • 70 g solamylu
  • 1 rohlík
  • 1 vejce
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jemný bramborový knedlík

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz