Recept Jemný bramborový knedlík

steva Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do třílitrového hrnce dáme vařit vodu osolenou jednou rovnou polévkovou lžící soli. Do větší misky mezitím nastrouháme oloupané studené vařené brambory. Postupně k nim přidáme krupičku, solamyl, nakrájený rohlík, celé vejce a čajovou lžičku soli. Vše dobře propracujeme, rozdělíme na čtyři díly a vytvoříme kulaté knedlíky. Knedlíky postupně dáváme do vroucí vody tak, že po vložení každého z nich počkáme, až se voda začne opět vařit a teprve pak přidáme další knedlík. Když voda začne vřít i po posledním vloženém knedlíku, zmírníme přívod tepelné energie natolik, aby voda vřela jen lehce. Od tohoto okamžiku budou knedlíky hotové za 20 minut. Přesvědčíte se o tom tak, že jeden knedlík rozříznete ostrým nožem nebo bílou nití. Pokud na řezu neobjevíte stopu po syrovém těstě, jsou skutečně hotové. Výborně chutnají nejen k tradičnímu uzenému se zelím, ale ke spoustě dobrých jídel. Pokaždé se povedou.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 07.03.11 vloženo
  • 6205x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g brambor vařených ve slupce
  • 70 g dětské krupičky
  • 70 g solamylu
  • 1 rohlík
  • 1 vejce
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jemný bramborový knedlík

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz