Recept Jemné a snadné perníčky, které se ihned pečou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Med rozpustíme s cukrm a vodou, vlijeme do mouky smíchané s mandlemi. Nakonec přidáme amonium rozpuštěné v rumu.

Vypracujeme tuhé těsto, vyválíme, vykrajujeme různé tvary a hned je upečeme.

Zdobíme podle vkusu a potřeby.

Recept je z kategorií: Perníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.10.03 vloženo
  • 5589x zobrazeno

Ingredience

  • 500g pšeničné hladké mouky
  • 300g cukru
  • 200g medu
  • 2 lžíce rumu
  • 2 lžíce vody
  • 10g amonia
  • citronová a pomerančová kůra
  • 100g na sucho opražených a na jemno pomletých oloupaných mandlí
  • perníkové koření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jemné a snadné perníčky, které se ihned pečou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Milá Báro...

neobávej se, nedotkla ses mně. Jeden takový recept jsem napsala před rokem pod názvem ¨Severoamerické měkké perníčky¨, které se nemusí nechat odležet, ale několik českých Labužníků je notně zhatilo. Dodnes si myslím, že použili nečištěnou melasu.

V Americe a Kanadě peče tento recept skoro každá rodina a to je pěkných miliónů. Mám ještě recept na ¨Moravské cukroví¨ (perníčky), který se chystám napsat a ty jsou výborné, křupavé a s velkou historií.

Moc Tě zdraví,
Babi ;o)

 
rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi

Promiň, ja sem seTe nechtela dotknout,
ja jsem jen chtela vedet. či neznáš taký
recept, že se medovníčky mohou hned jíst?
Nic v zlém - děkuji

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Neřekla jsem...

že se perníčky ihned jí, ale ihned pečou :) Běžně se vykrájené perníkové tvary musí nechat odležet a zaschnout, což se v tomto receptě nemusí.

 
rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi

prosím Tě, které medovníky se mohou hned jíst,
myslím nemusí se odležat, aby změkli, že sou
hned měkké.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Hovězí na pepři


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz