Recept Jemné a snadné perníčky, které se ihned pečou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Med rozpustíme s cukrm a vodou, vlijeme do mouky smíchané s mandlemi. Nakonec přidáme amonium rozpuštěné v rumu.

Vypracujeme tuhé těsto, vyválíme, vykrajujeme různé tvary a hned je upečeme.

Zdobíme podle vkusu a potřeby.

Recept je z kategorií: Perníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.10.03 vloženo
  • 5676x zobrazeno

Ingredience

  • 500g pšeničné hladké mouky
  • 300g cukru
  • 200g medu
  • 2 lžíce rumu
  • 2 lžíce vody
  • 10g amonia
  • citronová a pomerančová kůra
  • 100g na sucho opražených a na jemno pomletých oloupaných mandlí
  • perníkové koření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Reklama

Diskuse k receptu Jemné a snadné perníčky, které se ihned pečou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Milá Báro...

neobávej se, nedotkla ses mně. Jeden takový recept jsem napsala před rokem pod názvem ¨Severoamerické měkké perníčky¨, které se nemusí nechat odležet, ale několik českých Labužníků je notně zhatilo. Dodnes si myslím, že použili nečištěnou melasu.

V Americe a Kanadě peče tento recept skoro každá rodina a to je pěkných miliónů. Mám ještě recept na ¨Moravské cukroví¨ (perníčky), který se chystám napsat a ty jsou výborné, křupavé a s velkou historií.

Moc Tě zdraví,
Babi ;o)

 
rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi

Promiň, ja sem seTe nechtela dotknout,
ja jsem jen chtela vedet. či neznáš taký
recept, že se medovníčky mohou hned jíst?
Nic v zlém - děkuji

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Neřekla jsem...

že se perníčky ihned jí, ale ihned pečou :) Běžně se vykrájené perníkové tvary musí nechat odležet a zaschnout, což se v tomto receptě nemusí.

 
rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi

prosím Tě, které medovníky se mohou hned jíst,
myslím nemusí se odležat, aby změkli, že sou
hned měkké.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Fíkové kroužky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz