Recept Jemné a snadné perníčky, které se ihned pečou

babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Med rozpustíme s cukrm a vodou, vlijeme do mouky smíchané s mandlemi. Nakonec přidáme amonium rozpuštěné v rumu. Vypracujeme tuhé těsto, vyválíme, vykrajujeme různé tvary a hned je upečeme. Zdobíme podle vkusu a potřeby.

Recept je z kategorií: Perníky

Nahlásit recept

  • 21.10.03 vloženo
  • 6314x zobrazeno

Ingredience

  • 500g pšeničné hladké mouky
  • 300g cukru
  • 200g medu
  • 2 lžíce rumu
  • 2 lžíce vody
  • 10g amonia
  • citronová a pomerančová kůra
  • 100g na sucho opražených a na jemno pomletých oloupaných mandlí
  • perníkové koření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jemné a snadné perníčky, které se ihned pečou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jemné a snadné perníčky, které se ihned pečou

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Milá Báro...

neobávej se, nedotkla ses mně. Jeden takový recept jsem napsala před rokem pod názvem ¨Severoamerické měkké perníčky¨, které se nemusí nechat odležet, ale několik českých Labužníků je notně zhatilo. Dodnes si myslím, že použili nečištěnou melasu.

V Americe a Kanadě peče tento recept skoro každá rodina a to je pěkných miliónů. Mám ještě recept na ¨Moravské cukroví¨ (perníčky), který se chystám napsat a ty jsou výborné, křupavé a s velkou historií.

Moc Tě zdraví,
Babi ;o)

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi

Promiň, ja sem seTe nechtela dotknout,
ja jsem jen chtela vedet. či neznáš taký
recept, že se medovníčky mohou hned jíst?
Nic v zlém - děkuji

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Neřekla jsem...

že se perníčky ihned jí, ale ihned pečou :) Běžně se vykrájené perníkové tvary musí nechat odležet a zaschnout, což se v tomto receptě nemusí.

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi

prosím Tě, které medovníky se mohou hned jíst,
myslím nemusí se odležat, aby změkli, že sou
hned měkké.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz