Recept Jemné a snadné perníčky, které se ihned pečou

babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Med rozpustíme s cukrm a vodou, vlijeme do mouky smíchané s mandlemi. Nakonec přidáme amonium rozpuštěné v rumu. Vypracujeme tuhé těsto, vyválíme, vykrajujeme různé tvary a hned je upečeme. Zdobíme podle vkusu a potřeby.

Recept je z kategorií: Perníky

Nahlásit recept

  • 21.10.03 vloženo
  • 6639x zobrazeno

Ingredience

  • 500g pšeničné hladké mouky
  • 300g cukru
  • 200g medu
  • 2 lžíce rumu
  • 2 lžíce vody
  • 10g amonia
  • citronová a pomerančová kůra
  • 100g na sucho opražených a na jemno pomletých oloupaných mandlí
  • perníkové koření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jemné a snadné perníčky, které se ihned pečou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jemné a snadné perníčky, které se ihned pečou

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Milá Báro...

neobávej se, nedotkla ses mně. Jeden takový recept jsem napsala před rokem pod názvem ¨Severoamerické měkké perníčky¨, které se nemusí nechat odležet, ale několik českých Labužníků je notně zhatilo. Dodnes si myslím, že použili nečištěnou melasu.

V Americe a Kanadě peče tento recept skoro každá rodina a to je pěkných miliónů. Mám ještě recept na ¨Moravské cukroví¨ (perníčky), který se chystám napsat a ty jsou výborné, křupavé a s velkou historií.

Moc Tě zdraví,
Babi ;o)

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi

Promiň, ja sem seTe nechtela dotknout,
ja jsem jen chtela vedet. či neznáš taký
recept, že se medovníčky mohou hned jíst?
Nic v zlém - děkuji

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Neřekla jsem...

že se perníčky ihned jí, ale ihned pečou :) Běžně se vykrájené perníkové tvary musí nechat odležet a zaschnout, což se v tomto receptě nemusí.

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi

prosím Tě, které medovníky se mohou hned jíst,
myslím nemusí se odležat, aby změkli, že sou
hned měkké.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz