Recept Jemná sýrová omáčka k lososovému filetu

bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jemná sýrová omáčka k lososovému filetu

Postup

Lososa nasolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, poklademe plátky másla, vložíme do maximálně rozehřáté trouby a pečeme 10 minut. Mezitím (nebo předtím) si připravíme studenou sýrovou omáčku. Oddělíme žloutky a bílků. Žloutky smícháme s tvarohem, olejem, citrónovou šťávou a hořčicí. Směs vyšleháme na hladký krém. Z bílků připravíme tuhý sníh, do kterého přimícháme strouhaný sýr a opatrně promícháme s tvarohou hmotou. Podle individuální chuti přisolíme a opepříme. Omáčku podáváme k pečeným lososovým filetům a jako přílohu volíme petrželkové brambory. Pozn.: K přípravě omáčky použijeme pouze prověřená vejce, o jejichž kvalitě a způsobilosti k přípravě zastudena nemáme pochybnosti.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 12.11.08 vloženo
  • 5438x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 filety z lososa
  • sůl
  • bílý pepř
  • citrónová šťáva
  • máslo
  • omáčka:
  • 2 vejce
  • 200 g měkkého tvarohu
  • 120 g strouhaného sýra (nejlépe ementálského typu)
  • 3-4 lžíce oleje
  • 2 lžičky hořčice
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • pepř
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jemná sýrová omáčka k lososovému filetu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jemná sýrová omáčka k lososovému filetu

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jemná sýrová omáčka k lososovému filetu

Teda Zpiserko, děkuji! Říkala jsem si, kam se ten recept zatoulal, že není vidět, a pak jsem usoudila, že se nejspíš neuložil - nakonec se mi to už několikrát stalo..
A teď koukám, že jsem nezadala kategorii, takže se zobrazuje jen v receptech po stovkách, ale ne na titulní straně. Takže to opravím. Ještě jednou díky i za informaci o sterilizaci vajec - na tu diskuzi si pamatuji. B.

zpiserka
16 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jemná sýrová omáčka k lososovému filetu-bona

Kdesi Janíček, z DK (spiser) má návod na sterilizaci čerstvých vajíček, při 70 °C.
V DK je na to už dle jeho informace i zákon !!!!
Stále jsme pozadu

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz