Recept Jemná piškotová roláda v čokoládě*

Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jemná piškotová roláda v čokoládě*

Postup

1. Vejce a 2 lžíce vody ušleháme do pěny. Přidáme cukr, vanilkový cukr, promíchanou mouku s kakaem a práškem do pečiva. 2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 12-15 minut. Po upečení překlopíme na cukrem poprášenou utěrku a sejmeme papír. Pomocí utěrky po delší straně srolujeme a necháme vychladnout. 3. Do vody namočíme plátkovou želatinu, dáme okapat hrušky. Polovinu jich nasekáme na kostičky, zbytek rozmačkáme na kaši a přidáme cukr. Hruškovou marmeládu zahřejeme, želatinu vymačkáme a přimícháme ji i s marmeládou do hruškové kaše. Uložíme do chladna. 4. Smetanu se ztužovačem ušleháme dotuha. Jakmile začne kaše želírovat, smícháme ji se šlehačkou a kousky hrušek. Dáme asi na 30 minut do chladna. Potom korpus rozbalíme, natřeme krémem a znovu srolujeme. Uložíme na 3 hodiny do chladna. 5. Nasekanou čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni. 4 minuty povaříme cukr se 4 lžícemi vody a necháme vychladnout. Vzniklý sirup přidáme ke žloutkům a šleháme, až je krém tuhý. Přidáme změklé máslo a čokoládu, promícháme. Hotovou roládu vydatně a hrbolatě natřeme. Není potřeba nijak zdobit.

Recept je z kategorií: Rolády

Nahlásit recept

  • 11.05.05 vloženo
  • 18524x zobrazeno

Ingredience

  • Na těsto:
  • 4 vejce
  • 125 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 125 g hladké mouky
  • 40 g kakaa
  • 1 KL prášku do pečiva;
  • Na náplň:
  • 3 plátky bílé želatiny
  • 1 hruškový kompot (850 ml)
  • 50 g cukru
  • 3 PL hruškové marmelády
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 1 vanilkový cukr;
  • Kromě toho:
  • 50 g hořké čokolády
  • 75 g cukru
  • 4 PL vody
  • 2 žloutky
  • 130 g másla;

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jemná piškotová roláda v čokoládě*

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jemná piškotová roláda v čokoládě*

sowa
29 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jemná piškotová roláda v čokoládě*

Vali, jsi fakt jednička,asi před hodinkou jsem Ti psala a už mám odpověď.Roládu namažu meruňkovým džemem a na něj dám kelímek zakysané smetany (převzala jsem od Florentyny z článku Roládový crash kurs,který je na 1.straně Labužníka).Je to rychlé,dobré a zakys.smetana opravdu nevyteče,ale mám vyzkoušenou jen 15ti procentní (nízkotučnou nekupuji).Ale se šlehačkou je výborné všechno-moučníky,polévky,omáčky,zapečené maso…

Vali
1327 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jemná piškotová roláda v čokoládě*- sowa

…hihihi…sova jsem sovička, chodím pozdě do hajan a nejradši peču kolem půlnoci, aspoň mi to nikdo hned „nesežere“…jako důchodkyně si to můžu dovolit.

Ještě k té roládě, dala jsem kakao holandského typu a má to parádně čokoládovou chuť. Promazala jsem tužší meruňkovou marmeládou a se šlehačkou to bude jako roládový „Sacher“.

sowa
29 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jemná piškotová roláda v čokoládě*

Vali,skláním se před Tebou!Především děkuji za bleskovou odpověď,ale hlavně přemýšlím,kdy jsi pekla tu roládu,kde bereš energii?Navíc jsem prohlížela Tvůj deníček,je perfektní.Hezký večer

Vali
1327 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jemná piškotová roláda v čokoládě*-sowa

…tak jsem se do rolády pustila, a postupovala jak je psáno v receptu, do hrnku jsem vyklepla vajíčka, dvě lžíce vody a navíc přidala vanilkový cukr, všechno rozšlehala takovou kličkovou metlou, tu nejradši používám. Do mísy prosála všechny sypké ingredience, protože se vejce nešlehají s cukrem použila jsem raději moučkový cukr. Těsto se dalo krásně rozetřít, jen jsem ho měla rozetřít ještě více do stran, protože krásně vyskočilo a tam kde jsem ho měla silnější se při rolování zlomilo, ale u rolády se to zamaskuje. Možná mi prasklo také proto, že jsem měla péci jen těch 12 minut (bylo by pružnější), já pekla rovných 15 minut.

Dalo by se použít i na řezy rozkrojením podélně na tři pruhy.

sowa
29 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jemná piškotová roláda v čokoládě*

Vali,prosím o radu:vajíčka se šlehají opravdu jen s vodou? (bez cukru?).A pak se ostatní suroviny jen přidají do pěny? Omlouvám se za poněkud naivní otázku,ale než se pustím do této, určitě moc dobré rolády,potřebuji mít jistotu,že jsem postup dobře pochopila.Děkuji.

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jemná piškotová roláda v čokoládě

A to já zase na sladké jsem a opravdu to vypadá skvěle !!!!!!

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jemná piškotová roláda v čokoládě

Škoda, že nejsem na sladké, ten pohled na čokoroládu je moc hezký ;-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Cuketové placky Cuketové placky
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Karbanátky Karbanátky
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz